NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO SVE DETALJE RASTANKA SA IVANIŠEVIĆEM: Šta se zaista desilo?

Autor:

Sport

28.03.2024

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo su reči koje će vas dirnuti! Novak Đoković otvoreno o rastanku sa Goranom Ivaniševićem!

NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO SVE DETALJE RASTANKA SA IVANIŠEVIĆEM: Šta se zaista desilo?

Foto: ST/Nemanja Pančić


Najbolji svetski teniser Novak Đoković je prisustvovao projekciji filma "Legenda", koji je posvećen legendarnom teniskom treneru Nikoli Piliću. Nakon projekcije, Novak se obratio medijima, izražavajući svoje utiske o filmu i otkrivajući svoje emotivne reakcije na prikazanu priču.

Rastanak sa Goranom Ivaniševićem

U svojoj izjavi, Đoković se osvrnuo i na nedavni rastanak sa Goranom Ivaniševićem, ističući da je njihov odnos pre svega bio prijateljski i da će Goran zauvek ostati važan deo njegovog života i porodice. Nakon skoro šest godina saradnje, odlučili su da se raziđu, ali Novak ističe da to ne znači kraj njihovog prijateljstva.

 

- Goran je, pre svega, prijatelj za života. Moj i moje porodice. Neko ko mi je izuzetno drag. Time što smo okončali saradnju, ne znači da ćemo prestati da budemo prijatelji. Došlo je do tačke zasićenja, osetili smo da je vreme da se raziđemo nakon skoro šest godina saradnje gde smo napisali stranice istorije našeg sporta. Prošli smo kroz sito i rešeto. Mnoge momente koji nisu nimali prijatni bili za nas. Uprkos svemu bio je tu za mene. Najviše ću se sećati tog ljudskog odnosa prema meni. I zbog tog odnosa je rezultat došao kao posledica svega toga. Sve najlepše mu želim. Još nemam jasnu ideju ko bi mogao da ga zameni i da li će to neko uopšte i biti. Uvek sam imao trenere uz sebe, pokušavam da sam osetim šta mi prija i šta je potrebno - rekao je Đoković.



Komentarišući potencijalnog naslednika za Ivaniševićevu ulogu, Novak ističe da još nema jasnu ideju o tome ko bi mogao da zameni Gorana, naglašavajući da je uvek imao trenere uz sebe, te da će pažljivo razmotriti svoje potrebe i pronaći osobu koja će mu najviše odgovarati.

Novak je istakao da će se najviše sećati ljudskog odnosa koji je imao sa Goranom, naglašavajući da je upravo taj odnos bio ključan za postizanje izvanrednih rezultata u karijeri.

Novak Đoković je još jednom pokazao svoju emotivnu i introspektivnu stranu, ističući važnost ljudskih odnosa u sportu i životu, kao i svoju otvorenost ka budućim promenama u timu i trenerima. Novakovu posvećenost tenisu prati i njegova duboka svest o važnosti ličnih odnosa i emocionalne povezanosti sa saradnicima.

"Za mene je poseban osećaj ovo večeras. Gledati film uz koji su evocirane neke uspomene iz mog detinjstva. I naravno slavi veliku karijeru Nikija koji je u mom životu odigrao jako značajnu ulogu. Zahvaljujući mojim roditeljima otišao sam u akademiju Nikija Pilića sa 12, 13 godina u veoma izazovnim vremenima i to je najbolja moguća odluka koju su doneli. Prihvatio me je kao sina i u saradnji sa mojim roditeljima rodila se ovakva karijera. Puno dugujem ovom čoveku, hvala Niki za sve. Hvala ti i što si toliko toga lepog uradio za tenis i za Srbiju kojoj si doneo jedini Dejvis kup. Ujedinio si dve nacije koje su bratske nacije, ali koje su prošle teške trenutke", rekao je Đoković posle projekcije filma.

Na pitanje da li je bio neki detalj u filmu koji mu se posebno dopao, Novak je rekao:

- Kako da ne. U početku filma je prva trećina bila posvećena tome koliko je imao preudnu ulogu u formiranju ATP-a. Zbog njegovog neigranja na Vimbldonu su se ujedinili igrači. Njegov primer je zapravo je meni pomoglo da ja presečem i osnujem PTPA 2020. godine. Uticao je na mene iz više uglova, ne samo kao trener već i kao čovek koji se zalagao za prava igrača. Gde je bila nepravda, trudio se da ispravi. Mislim da bismo trebalo da temeljitije posmatramo njegov lik i delo. Ono što je postigao kao teniser, trener i aktivista je nešto što je neverovatno i istorijski. Sportski radnici poput mene mogu da izvuku puno pouka iz njegovog života. Zaslužuje više od jednog filma.


Novak Đoković je istakao koliko mu znači podrška Nikole Pilića i kako je njegova uloga bila presudna u formiranju njegove karijere. Ovo svedočanstvo o uzajamnom poštovanju i zahvalnosti dodatno osvetljava važnost mentora i podrške u sportu.

Ova premijera je bila prilika da se istakne značaj Nikole Pilića kako za tenis, tako i za jedinstvo nacija kroz sport, što je od velikog značaja za sportsku i društvenu zajednicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading