KAKAV POVRATAK ĐOKOVIĆA! Novak u velikom STILU započeo Masters u Parizu! Ubedljiva POBEDA na startu!

Autor:

Sport

31.10.2023

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser trijumfovao je u prvom kolu dubl mečeva, u tandemu sa Miomirom Kecmanovićem protiv Gonzala Eskobara i Aleksandra Nedovjesova rezultatom 2:0 (6:4, 6:2).

KAKAV POVRATAK ĐOKOVIĆA! Novak u velikom STILU započeo Masters u Parizu! Ubedljiva POBEDA na startu!

Foto: www.profimedia.rs

Đoković je odlučio da u Parizu, osim u singlu gde brani finale, nastupi i u konkurenciji parova, zajedno sa saigračem iz Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Nole i Miša su prvobitno trebali da igraju protiv grend slem šampiona Stana Vavrinke iz Švajcarske i Janika Sinera iz Italije, ali su njih dvojica odustali od nadmetanja u "gradu svetlosti", pa su se sa suprotne strane mreže umesto njih našli Ekvadorac Eskobar i Aleksander Nedovjesov iz Kazahstana.

Njih dvojica su veoma brzo osetili kako perfektno igra srpski duel, pošto su od pet uvodnih gemova, čak četiri furioznom igrom, osvojili Đoković i Kecmanović.

Međutim, posle vođstva 4:1 došlo je do opuštanja kod Srba, što su Ekvadorac i Kazahstanac iskoristili i pokušali da dođu do iznenađenja. Uspeli su Eskobar i Nedovjesov da vrate jedan brejk, kod servisa Kecmanovića, ipak, za rukom im je polo samo da priđu na 4:3.

Republika

Foto: Tanjug

 

Kasnije je Nole sjajnim servisima vratio prednost na 5:3, pa je srpski dubl slavio u prvom periodu rezultatom 6:4.

U drugom setu su Miša i Đoković ponovo brzo stigli do prednosti, a onda je Kazahstanaci na mreži odlično vraćao polje rivala sve što bi sa osnovne linije poslao Nole. Nervirao se zato srpski as jer nije uspeo da "prelomi" meč pri brejk lopti kod vođstva od 2:0, ali nije se dugo čekalo na Novakovu radost.

Uz vođstvo od 3:1, ponovo se došlo do 40:40 na servise kazahstansko-ekvadorske kombinacije, a tada je maestralan ritern Kecmanovića oduševio Đokovića, koji je vrlo radosno to i proslavio.

Od tog časa više se nije postavljalo pitanje pobednika, Eskobar i Nedovjesov su uspeli da spreče brejk loptu, ali su ubrzo doživeli poraz rezultatom 4:6, 1:6. 

U narednom kolu Novak Đoković i Miomir Kecmanović igraju sa Indijcem Rohanom Bopanom i Australijancem Matom Ebdenom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading