DAN KADA JE POČELO PISANJE ISTORIJE! Zbog čega je 23. jul jedan od NAJVAŽNIJIH datuma u karijeri Novaka Đokovića?

Autor:

Sport

23.07.2023

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre 17 godina krenuo je u pohod ka vrhu.

DAN KADA JE POČELO PISANJE ISTORIJE! Zbog čega je 23. jul jedan od NAJVAŽNIJIH datuma u karijeri Novaka Đokovića?

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Novak Đoković već godinama jedan je od najboljih tenisera na planeti.

Uz Rafaela Nadala i Rodžera Federera obeležio je čitavu jednu eru, te je čuvena "velika trojka" zaslužna za popularizaciju ovog sporta i upravo se među pomenutim teniserima traži GOAT.

Nole, kao što smo rekli, dominira godinama, a 23. jul definitivno je jedan od najvažnijih datuma u njegovoj karijeri. Pre tačno 17 godina, 23. jula 2006. Nole je stigao do svoje prve ATP titule na turniru u Amersfortu.

Đoković je bio postavljen za četvrtog nosioca, ali je odigrao fenomenalno i u finalu je savladao olimpijskog šampiona, Čileanca Nikolasa Masua sa 2:0 u setovima (7:6, 6:4).

Srpski teniser do titule u holandskom gradu stigao je bez izgubljenog seta, a na turnir je došao kao 36. igrač planete. Već na narednoj ATP listi, koja je objavljena 24. jula 2006. godine, Nole je napredovao za osam pozicija i došao do 28. mesta te se može reći da je Amersfort bio jedan od ključnih turnira u pohodu ka vrhu.

Posle Amersforta, Đoković je u istoj godini osvojio i turnir u Mecu, kada je bio bolji od Jirgena Melcera u finalu, a godinu dana kasnije stigao je i u top tri tenisera planete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading