DAN KADA SU BRITANCI ZANEMELI: Novak Đoković UTIŠAO London i poslao legendu u "PENZIJU"!

Autor:

Sport

14.07.2023

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi se sa osmehom na licu sećamo ovog meča.

DAN KADA SU BRITANCI ZANEMELI: Novak Đoković UTIŠAO London i poslao legendu u "PENZIJU"!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković posle finala Vimbldona 2019. godine

Novak Đoković nalazi se u Londonu gde će u petak od 14.30 izaći na Centralni teren Vimbldona i sa Italijanom Janikom Sinerom odlučiće o tome ko će se plasirati u finale trećeg po redu grend slema u sezoni.

Nole želi da ispiše nove stranice istorije, te da stigne do osmog pehara u Londonu i 24. grend slem trofeja ukupno, a do polufinala je došao na dominantan način, te je sa razlogom prvi favorit turnira.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Kroz istoriju je Đoković igrao neke nestvarne mečeve na Vimbldonu, ali onaj najzanimljiviji desio se na današnji dan pre četiri godine. Tog 14. jula 2019. u finalu ovog turnira sastali su se Novak Đoković i Rodžer Federer. Jedan je otišao u istoriju, a drugi u "penziju"!

Posle četiri sata i 11 minuta meča, a pri rezultatu 2:2 u setovima, 8:7 u gemovima i 40:15 u gemu odluke, Federer je imao dve meč lopte i to na svoj servis. Svi su očekivali rutinsku završnicu, ali je u Noletu proradio srpski inat, uspeo je da okrene meč u svoju korist i na kraju, posle četiri sata i 57 minuta slavi sa 3:2 u setovima (7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12).

 

 

Britanci su zanemeli, Novak je utišao London, a Federer posle ovog meča jednostavno više nikada nije bio isti. 

- Teško je ne biti svestan dešavanja na tribinama, imali smo naelektrisanu atmosferu, buka u odlučujućim momentima... Publika se umešala. Naravno da je većina bila na njegovoj strani, ali to pomaže i motiviše me. Daje mi snagu i energiju. Kada toga nema, moraš da nađeš. Kada publika viče Rodžer, ja čujem Novak. Znam da zvuči ludo, ali ja sebe na taj način ubeđujem - govorio je Nole o ovom meču.

Od tada, Novak Đoković je osvojio još čak sedam grend slemova, četvorostruki je uzastopni šampion Vimbldona i ide upravo ka još jednom rekordu koji je do sada čuvao Rodžer Federer - još dve pobede dele ga od osmog Vimbldona, petog uzastopnog, čime bi Federeru "skinuo krunu" koju mu je stavila publika u Velikoj Britaniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading