ĐOKOVIĆ ZADIVIO PLANETU: Novak se oglasio - istakao šta ga ODVAJA od drugih i šta mu je CILJ u sezoni!

Autor:

Sport

13.06.2023

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser nastavlja da pomera granice.

ĐOKOVIĆ ZADIVIO PLANETU: Novak se oglasio - istakao šta ga ODVAJA od drugih i šta mu je CILJ u sezoni!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je u Parizu stigao do svoje 23. grend slem titule, nakon što je u finalu savladao Kaspera Ruda sa 3:0.

Na taj način je Novak stigao do svog trećeg trofeja na Rolan Garosu, a ovim uspehom se i osamio na vrhu večne liste igrača sa najvećim brojem grend slemova, pošto je iza sebe ostavio Rafaela Nadala, koji ima 22 najveće titule.

Posle osvajanja pehara u Parizu oglasio se i Novak, koji je istakao šta ga to izdvaja od ostalih.

Ako moram da izdvojim jednu stvar koja bi me najviše karakterisala, to je sposobnost adaptiranja. Veoma dobro se prilagođavam i protivniku, i uslovima. Osnove koje sam dobio u početku su mi omogućile da široko gledam na stvari. Želeo sam da budem broj jedan, a da bih bio broj jedan, morao sam da igram dobro na svim podlogama i da imam kontinuitet - rekao je Đoković za "Večernje novosti".

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom sa Rolan Garosa

Istakao je i da ne želi da se previše bavi brojkama.

"Ne bih se bavio brojkama. Svaki grend slem sada, u ovoj fazi moje karijere, možda je vredan pet ili deset grend slemova pre deset godina. Toga sam svestan i ne treba se previše poneti. U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi. To je velika životna lekcija i podsetnik na to kako treba da se ponašam.

Jasno je istakao da mu je cilj da osvoji kalendarski grend slem.

Treba čovek da proslavi i da bude ponosan na ono što je postigao, ali ne treba se zaletati previše. Preda mnom je sledeći dan, sledeći korak, treba ići polako, da vidim koliko daleko mogu da doguram - dodao je prvi teniser sveta.

Za kraj, istakao je da ima puno poverenje u sebe.

Uvek verujem u sebe i dok god se osećam ovako kao sada, i zdravstveno, fizički, a i mentalno, u smislu da imam motivaciju, pogotovo za najvažnije turnire, neću stati, osim ukoliko se nešto, ne daj Bože, ispreči na tom putu - rekao je Novak.

Podsetimo, naredni turnir na kom će Nole učestvovati je Vimbldon, koji kreće 3. jula i na kom će Đoković braniti titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading