KOMŠIJE U ŠOKU! Hrvat PRIZNAO - Novak mi je IDOL!

Autor:

Sport

10.06.2023

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi teniser Dino Prižmić iz Hrvatske osvojio je titulu na juniorskom Rolan Garosu.

KOMŠIJE U ŠOKU! Hrvat PRIZNAO - Novak mi je IDOL!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Iako još nema 18 godina, ovaj igrač je uspeo da stigne do pehara, pobedom nad Huanom Karlosom Pradom Anhelom iz Bolivije sa 2:0 (po setovima 6:1, 6:4).

Budućnost hrvatskog tenisa nije mogao da sakrije oduševljenje posle trijumfa na konferenciji za medije:

- Za mene je veliko dostignuće, maštao sam o ovome. Presrećan sam zbog sebe, svog tima i porodice. Nastaviću da radim. Srećan sam što sam tek drugi Hrvat koji je osvojio. Pritisak je za mene nešto normalno, ima mnogo navijača okolo, svi hoće da uživaju u tenisu. Pritisak je normalna stvar za tenis - rekao je Prižmić, a zatim otkrio planove:

Foto: Tanjug/AP

 

- Ne znam za sledeću godinu, igraću Čelendžere, znam da sam na početku, nije još dovoljno za seniorski tenis. Moram mnogo da radim. Rekao bih da sam stekao iskustvo u odnosu na prošlu sezonu. Teško je obećati bilo šta. Svašta može da se desi na terenu. Ako budem zdrav prvi cilj mi je ulazak u top 200, pa onda u top 100 i da imam šansu da igram sa najboljima.

Otkrio je trenutno 293. teniser ATP liste ko su mu uzori i zbog čega.

- Novak (prim.aut Đoković) mi je jedan od najdražih tenisera, uz Bornu Ćorića. Imaju tu neverovatnu smirenost na terenu. Pokušavam da se ugledam na njih, da gledam šta rade i vidim da to nije lako. Treba tu mnogo rada - dodao je Prižmić.

Na kraju je Hrvat objasnio ko je favorit u nedeljnom finalu:

- Svi misle da ce Novak da osvoji, favorit je, ali treba to dokazati na turniru. Nadam se da će osvojiti - nije krio navijačku pripadnost Dino Prižmić prema Đokoviću, koje će naići na različite komentare u "komšiluku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading