GRČKA U SUZAMA: Cicipas ISPAO sa Rolan Garosa!

Autor:

Sport

31.05.2023

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peti teniser sveta nije uspeo da se plasira dalje.

GRČKA U SUZAMA: Cicipas ISPAO sa Rolan Garosa!

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas

Grčki teniser Stefanos Cicipas je, zajedno sa svojim bratom Petrosom, ispao u prvom kolu Rolan Garosa u dubl konkurenciji.

Od njih su bolji bili Marselo Arevalo i Žan Žulijen Rožer, koji su u prvoj rundi drugog grend slema sezone pobedili grčku kombinaciju sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:6.

U prvom setu nismo videli brejk u prvih sedam gemova, a zatim su treći nosioci oduzeli rivalima servis, a zatim i stigli do rutinskog osvajanja prvog seta.

Ipak, u nastavku su se Grci probudili, a videli smo isti scenario kao i u prvom setu. Brejk u osmom gemu, koji vraća Cicipas potvrđuju sjajnim servisom i stižu do izjednačenja u setovima.

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas

U nastavku smo videli pravu dramu, nismo videli nijednu brejk loptu ni u jednom gemu, pa je taj brejk odlučio pobednika. Grčki tandem je vrlo brzo stigao do 4:0 u 13. gemu, ali je tu bio njihov kraj. Njihovi rivali su se vratili u meč, a odličnom serijom stigli i do pobede, rezultatom 10:6 u taj-brejku.

Arevalo i Rožer će u narednom kolu igrati protiv kombinacije koju čine Amerikanac Robert Galovej i Kolumbijac Nikolas Barientos.

Ipak, bolje sreće je Stefanos bio u singl konkurenciji, gde svakako polaže više nade. On je sa 3:0 savladao Španca Roberta Karbaljesa Baenu i obezbedio mesto u trećem kolu, gde ga čeka okršaj sa Argentincem Dijegom Švarcmanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading