NASTAVLJA SE POHOD NA TITULU: Đoković-Museti, čin četvrti!

Autor:

Sport

13.04.2023

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser igra danas za mesto u četvrtini finala.

NASTAVLJA SE POHOD NA TITULU: Đoković-Museti, čin četvrti!

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Museti

Novak Đoković i Lorenco Museti igraće danas oko 15 časova meč osmine finala na Mastersu u Monte Karlu.

Do ove faze takmičenja, srpski i italijanski teniser su stigli nakon sigurnih pobeda u prethodnoj rundi. Novak je sa 2:0 savladao Rusa Ivana Gahova, dok je istim rezultatom Museti savladao sunarodnika Luku Nardija, kom nije prepustio niti jedan gem na meču (6:0, 6:0). Za razliku od Đokovića, Italijan je morao da se oznoji i u prvom kolu, a tada je sa turnira u Kneževini izbacio Miomira Kecmanovića, rezultatom 2:0 (7;6, 6:0).

Đoković i Museti su se do sada tri puta sastali u karijeri, a srpski teniser je ostvario sve tri pobede. Ipak, svi se dobro sećaju njihovog duela u osmini finala Rolan Garosa 2021. godine, kada je Italijan poveo 2:0  u setovima. Ipak, Novak je uspeo da pronađe snagu i da napravi veliki preokret, a na kraju mu je rival predao meč, pri rezultatu 4:0 u petom setu.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Lorenco Museti na Rolan Garosu

U preostala dva meča, odigrana 2022. godine, Novak je rutinski ostvario dve pobede. Prvo je savladao današnjeg rivala u 1/16 finala turnira u Dubaiju sa 6:3, 6:3, a zatim je slavio i na Mastersu u Parizu, kada je u četvrtfinalnom okršaju slavio sa 6:0, 6:3.

Podsetimo, pobednik ovog duela će se u četvrtini finala sastati sa boljim iz meča u kome se sastaju Janik Siner, sedmi nosilac u Monte Karlu, odnosno Hubert Hurkač, koji je u Kneževini postavljen za desetog kosturaša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading