DOKLE MOŽE MAŠINERIJA ĐOKOVIĆ: Trofejni Srbi predviđaju da će nastaviti da gazi

Autor:

Sport

31.01.2023

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gocića hrabri njegov govor tela, Rašićeva veliki optimista, a Štefanek tvrdi da će osvojiti sve što zacrta

DOKLE MOŽE MAŠINERIJA ĐOKOVIĆ: Trofejni Srbi predviđaju da će nastaviti da gazi

Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Osvajanjem 22. grend slem titule u Melburnu, to jest 93. ukupno u prebogatoj karijeri, nameće se pitanje koji su dometi Novaka Đokovića u nastavku sezone. Tim povodom Republika je kontaktirala s nekim od najtrofejnijih srpskih sportista koji nemaju nikakvu dilemu da će aktuelni vladar teniskog univerzuma nastaviti da niže sjajne rezultate u 2023. i samo potvrditi epitet GOAT (najveći svih vremena na engleskom, prim. aut.).

Ali Nole nije samo u otadžbini tema broj jedan. Njim se i dalje bave i u Australiji, zemlji čiji je turnir nedavno po deseti put pokorio, ali ne baš blagonaklono.

- Ne nerviraju me toliko njegove gluposti, uglavnom sam ravnodušan. U njemu vidim tenisera koji je nesposoban da prizna svoje greške. Samo se žali i kuka kako ga mediji pogrešno predstavljaju. Drama ga prati na svakom koraku, a nikako da se pogleda u ogledalo i zapita: "Možda je do mene." Nikada njegova igra neće biti lepa kao Federerova, koji je od tenisa napravio umetnost. Nikada neće biti vredan divljenja kao Nadal, koji je hrabro igrao i pored povreda. Da su oni osvojili deset titula, statua bi već bila izlivena i otkrivena - Endru Vebster iz magazina Ejdž.

Neka, neka... samo nastavite da ga nipodaštavate jer, podsetimo, upravo mu to daje snagu i volju da nastavi s dominacijom. Koliko će ona trajati? Ako pitate slavnog vaterpolistu Živka Gocića, kraj se ne nazire.

Republika

Foto: Tanjug

Živko Gocić

- Ne bih zaista licitirao, nisam kompetentan, ali sam siguran da ima snage za još trofeja. Po onome što sam video, njegov govor tela i poznavajući njegov mentalitet, uradiće sve da proskoči svaku narednu prepreku. Neki kažu da može i do 28 slemova, a što se mene tiče, može i sutra da batali. Najbolji je svih vremena. Neviđena je mašinerija. Biće u svim udžbenicima i srećan sam što imam priliku da živim u njegovoj eri - kaže Gocić i daje reč trofejnoj odbojkašici Mileni Rašić:

Republika

Foto: Starsport

Milena Rašić

- Njegovi dometi su neviđenih razmera, ogromni. Uopšte se ne primećuje da je među starijim igračima. Verujem, ako zaleči povredu i posluži ga zdravlje, da će osvojiti svaki turnir do kraja godine - optimistična je Rašićeva.

Proslavljeni olimpijac Davor Štefanek uporedio ga je s Nikolom Teslom.

Republika

Foto: B. Negovanović

Davor Štefanek

- Fenomen! Veliki čovek, humanista, profesionalac, neko na koga deca treba da se ugledaju. Ravnog mu nema... Svi smo ponosni na njegove rezultate, a ja lično verujem u njegov kvalitet i da će osvojiti sve što zacrta - zaključuje Štefanek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading