NEZAPAMĆEN ŠOK U MELBURNU: Najveći favorit IZBAČEN sa Australijan opena!

Autor:

Sport

22.01.2023

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan rasplet događaja u Melburn parku.

NEZAPAMĆEN ŠOK U MELBURNU: Najveći favorit IZBAČEN sa Australijan opena!

Foto: Tanjug/AP

"Rod Lejver" arena

Veliko iznenađenje viđeno je danas na Australijan openu, pošto je Sara Saito, prvi favorit u Melburnu u konkurenciji devojki, poražena već u prvom kolu od Štefi Veb sa 2:1 (6:3, 1:6, 6:2).

Japanka je bila postavljena za prvog favorita na ovom turniru, ali je razočarala svoje fanove, pošto je učešće završila več u prvom kolu prvog grend slema u sezoni.

Saito je 662. u WTA konkurenciji, pa se očekivalo da će u kategoriji ispod doći do samog kraja, ali tako nije mislila Vebova, domaća teniserka, koja je na kraju slavila posle tri seta.

Štefi Veb je došla do prvog seta, da bi Japanka vrlo brzo odgovorila ubedljivo, pa se očekivalo da na kraju upiše pobedu. Ipak, desio se šok u trećem setu.

Foto: Tanjug/AP

Rod Lejver arena na kojoj će biti odigrano veliko finale

Veb je napravila dva uzastopna brejka sredinom seta, došla do nedostižne prednosti, pa je na kraju napravila najveći trijumf u svojoj karijeri.

Ona će za plasman u osminu finala igrati protiv Nemice Žijenbajeve. 

Danas je na terene u Melburn parku izašla i srpska predstavnica u ovoj kategoriji, ali je Suvirđonkova poražena od Martijeve sa 2:1 u setovima.

Srbija ima predstavnike i u muškoj kategoriji, a oni su imali polovičan učinak u prvom kolu. Ludoški je uspeo da izbori plasman u šesnaestinu finala, ali je njegov učinak danas nije uspeo da ponovi Đurić, koji je poražen na samom startu turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading