TUŽNA VEST! Oprašta se od tenisa nakon Pariza!

Autor:

Sport

03.11.2022

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraj karijere!

TUŽNA VEST! Oprašta se od tenisa nakon Pariza!

Foto: Profimedia

Novak Đoković i Žil Simon

Francuski teniser Žil Simon poražen je u u osmini finala Mastersa u Parizu sa 2;0 od Kanađanina Fekisa Ože ALijasima.

Kanađanin je time upisao čak 15. pobedu u nizu, nakon osvajanja titula u Firenci, Antverpenu i Bazelu.

Sa druge strane Simonu je ovo bio poslednji meč u karijeri, pošto se 38-godišnji Francuz oprostio od bavljenja tenisom nakon turnira u svojoj domovini. Imao je Simon dve brejk lopte u drugom i četvrtom gemu drugog seta, ali ih nije iskoristio, a onda je Ože-Alijasim dodao gas i zasluženo trijumfovao.

 

 

Najbolji plasman na ATP listi Simon je u singlu zabeležio je u januaru 2009. kada je bio šesti teniser sveta. U konkurenciji parova najbolje mu je 117. mesto.

Simon je zaigrao na turnirima za profesionalce 2002. godine, a prvu titulu osvojio je pet godina kasnije, 2007. u Marseju. Do sada je osvojio četrnaest turnira u singlu. Simon je jedan od četiri tenisera (pored Endija Rodika, Endija Marija i Davida Nalbandijana) koji je pobedio Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića otkako su zauzeli prve tri pozicije na ATP listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading