VAJDA OTVORIO DUŠU! Rekao je sve o Novaku - Srbija je ovo čekala!

Autor: M.S.

Sport

04.03.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković tone sve dublje i dublje zbog vakcine! Srpski teniser zbog odluke da ne primi cepivo ostao je i bez trenera Marijana Vajde, s kojim sarađuje od 2006. Pre Vajde, i Novakov sponzor kompanija "Pežo" prekinuo je saradnju sa srpskim asom, a poznato je da mu je bilo zabranjeno i da učestvuje na Australijan openu početkom godine i kakvu je torturu preživeo po dolasku u Melburn.

VAJDA OTVORIO DUŠU! Rekao je sve o Novaku - Srbija je ovo čekala!

Foto: Tanjug/AP

Marijan Vajda i Goran Ivanišević

Slovački trener bio je uz Noleta kad je osvajao svaki od 20 grend slem trofeja, a sad je odlučio da se povuče iz Đokovićevog tima.

- Kao nevakcinisan igrač, imaće ograničen broj turnira, a već ima jak tim s trenerom Goranom Ivaniševićem. Nakon sagledavanja svih okolnosti, sporazumno smo odlučili da prekinemo profesionalnu saradnju - objasnio je Vajda u intervjuu za "Aktuality".

Međutim, vakcina nije bila jedina prepreka u odnosu Vajde i Novaka. Slovački trener je bio i protiv učešća Đokovića na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je srpski as prvo poražen u polufinalu od Nemca Aleksandra Zvereva sa 6:1, 3:6, 1:6, zatim i u borbi za bronzu od Pabla Karenja Buste sa 4:6, 7:6 (8:6), 3:6.

Noletu sva vrata otvorena

Pored mnogobrojnih loših vesti poslednjih dana, Novak Đoković konačno je čuo i neke dobre. Naime, srpski teniser moći će da učestvuje na Rolan Garosu, kao i na turniru u Monte Karlu jer je država Francuska odlučila da popusti mere u borbi s koronavirusom. Takođe, postoje velike šanse da će Đoković moći da zaigra i na Vimbldonu jer i Velika Britanija najavljuje ukidanje mera. Pored toga, Noletu ide naruku to što je Nacionalna fudbalska liga (NFL) saopštila da suspenduje sve KOVID protokole, što znači da će srpski teniser, kao i ostali sportisti, moći da zaigra u Americi.

- Nisam bio za njegovo učešće u Tokiju. Ponestalo mu je snage u finalu US opena, Olimpijske igre su ga iscrpile psihički i fizički. Shvatio sam njegov cilj, čeznuo je da osvoji zlato za Srbiju - poručio je Vajda.

Republika

Foto: Starsport

Marijan Vajda i Novak Đoković

Vajda se i na društvenoj mreži Instagram oprostio od Noleta i poručio je da će biti njegov najveći fan.

- Pamtiću našu saradnju s ogromnim ponosom i veoma sam zahvalan na uspehu koji smo ostvarili. Ostajem najveći Ðokovićev navijač, držaću mu palčeve i nadam se da će se svet vratiti u normalniji život - napisao je Slovak, a na njegovu poruku reagovao je legendarni teniser Boris Beker.

- Ti si najbolji - napisao mu je Nemac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading