ITALIJANI KAŽNJENI! Žalili se na odluku sudije, pa se potukli?!

Autor:

Sport

18.10.2024

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka o suspenziji zvanično je stupila na snagu.

ITALIJANI KAŽNJENI! Žalili se na odluku sudije, pa se potukli?!

Foto: Tanjug/AP

Olimpijske igre u Parizu ostavile su gorak ukus zbog skandala koji je zadesio vaterpolo reprezentaciju Italije. Nakon četvrtfinalnog meča sa Mađarskom, u kojem su se sukobile sa sudijama, Italijani su kažnjeni šestomesečnom suspenzijom iz svih takmičenja pod okriljem Svetske vaterpolo asocijacije.

Kako prenosi Gazeta delo sport, italijanska federacija mora da plati kaznu od 50.000 dolara u naredna tri meseca, a dodatnih 50.000 dolara ukoliko se sličan prekršaj dogodi u naredne dve godine. Ova odluka je izazvala burne reakcije i postavila brojna pitanja u vezi sa pravičnošću kazne i postupcima sudija.

Sukob je nastao nakon što je Italijanu Frančesku Kondemiju poništen pogodak zbog faula nad igračem Mađarske. Iako je kasnije utvrđeno da su sudije napravile grešku, Italijani su odlučili da bojkotuju preostale mečeve, izražavajući nezadovoljstvo zbog nepravde koja im je naneta.

Republika

Foto: Starsport

Vaterpolisti Italije


Odluka o suspenziji zvanično je stupila na snagu, što znači da će Italijani propustiti kvalifikacioni turnir za Svetski kup u Novom Sadu, kao i šansu da se kvalifikuju na Svetsko prvenstvo. Italijanska reprezentacija ima 21 dan da uloži žalbu, u nadi da će situacija biti razmotrena i greška ispravljena.

Ovaj incident je doveo u pitanje pravičnost postupaka sudija, kao i odgovornost za narušavanje sportskog fer pleja. Odluka o suspenziji vaterpolo reprezentacije Italije izazvala je kontroverze i postavila važna pitanja o pravdi u sportu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading