PREMINULA POZNATA ATLETIČARKA! Imala je samo 18 godina!

Autor:

Sport

27.09.2024

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvojila dva srebra na švajcarskom prvenstvu.

PREMINULA POZNATA ATLETIČARKA! Imala je samo 18 godina!

Foto: Pixabay

Preminula biciklistkinja

Švajcarska biciklistkinja Muriel Furer preminula je u petak nakon jako teške povrede glave u trci u četvrtak tokom trke na Svetskom prvenstvu na putu za juniore u Švajcarskoj. Nakon nesreće, prebačena je u Univerzitetsku bolnicu u Cirihu u kritičnom stanju. 

- Međunarodna biciklistička unija (UCI) i Organizacijski komitet Svetskog prvenstva u drumskom i para-ciklizmu 2024. godine uputili su iskreno saučešće porodici Muriel Furrer, njenim prijateljima i Biciklističkom savezu Švajcarske. Porodica Muriel Furrer moli da se poštuje njihova privatnost u ovom veoma teškom trenutku - stoji u objavi UCI.


Istraga o nesreći je još uvek u toku, a zbog loših vremenskih uslova tokom trke, još uvek nema zvaničnih informacija o uzroku nesreće. Poznato je da je jaka kiša otežavala učesnicima nadmetanje. Ovo je još jedan podsetnik na to koliko su vremenski uslovi ključni faktor u sportskim takmičenjima, posebno u ekstremnim sportovima poput biciklizma.

Furer je ranije osvojila dva srebra na švajcarskom prvenstvu, što je jasno pokazatelj njenog talenta i predanosti ovom sportu. Njena tragična smrt ostavlja prazninu u biciklističkoj zajednici, a njen doprinos sportu će biti trajno upamćen.

Neka Muriel Furer počiva u miru, a njena porodica pronađe snagu da izdrži ovu tešku situaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading