POZNATO VREME KOMEMORACIJE JORGE: Poslednji pozdrav čuvenom karate instruktoru

Autor:

Sport

20.08.2024

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored svojih dostignuća u karate sportu, dr Jorga je takođe bio istaknuti stručnjak u oblasti suplementacije i ishrane.

POZNATO VREME KOMEMORACIJE JORGE: Poslednji pozdrav čuvenom karate instruktoru

Foto: Fudokan WFF

Vladimir Jorga

U ponedeljak, 23. avgusta, u Atlantic hali hotela Crown Plaza u Beogradu, održaće se komemoracija povodom smrti dr Vladimira Jorge, istaknutog univerzitetskog profesora i pionira karate sporta u Jugoslaviji. Početak komemoracije zakazan je za 17:00 časova, a ovaj događaj će sigurno okupiti mnoge poštovaoce i prijatelje dr Jorge.

Dr Vladimir Jorga, osim što je bio profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, bio je i jedan od najpriznatijih instruktora tradicionalnog karatea u svetu. Njegovo znanje i iskustvo su bili od neprocenjive važnosti za razvoj karate sporta u Jugoslaviji i širom sveta.

Pored svojih dostignuća u karate sportu, dr Jorga je takođe bio istaknuti stručnjak u oblasti suplementacije i ishrane, posebno za vrhunske sportiste. Autor brojnih naučnih radova iz ove oblasti, dr Jorga je ostavio značajan trag u proučavanju uticaja ishrane na sportske performanse.

Republika

Foto: Fudokan WFF

Vladimir Jorga

 


Osvajač mnogobrojnih medalja na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, prvi predsednik Karate saveza Jugoslavije, osnivač velikog broja karate klubova u Srbiji i širom sveta - sve ovo su samo neki od dokaza koliki je doprinos dr Vladimira Jorge bio karate sportu. Njegova posvećenost izučavanju karate veštine i promociji sporta ostavila je neizbrisiv trag.

Dr Vladimir Jorga biće sahranjen u sredu na Novom Groblju u 11:45 časova. Ovo će biti prilika da se prijatelji, kolege i poštovaoci oproste od ovog velikog čoveka.

Njegovo nasleđe će zauvek ostati u srcima onih koje je inspirisao i podučavao, a komemoracija će biti prilika da se oda počast njegovom životu i delu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading