NAJEMOTIVNIJA SCENA SA OLIMPIJADE! Zlato oko vrata, a u duši BOL - Na ovo niko nije ostao IMUN, "OVO JE ZA TEBE"! (VIDEO)

Autor:

Sport

18.08.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi su plakali.

NAJEMOTIVNIJA SCENA SA OLIMPIJADE! Zlato oko vrata, a u duši BOL - Na ovo niko nije ostao IMUN, "OVO JE ZA TEBE"! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine, nemački dizač tegova Matijas Štajner postao je sinonim za hrabrost i emotivnost kada je osvojio zlatnu medalju u kategoriji preko 105 kilograma.

Ova medalja imala je poseban značaj, jer je iza nje stajala tužna priča, tragična smrt njegove supruge Suzan. Štajner, koji je prešao iz austrijskog u nemački tim, bio je duboko pogođen kada je njegova supruga poginula u saobraćajnoj nesreći 2007. godine.

Iako je dramatično izgubio na kilaži i prolazio kroz teške trenutke, uspeo je da se vrati na pravi put i postigne izvanredan rezultat na Olimpijadi. U finalu je podigao ukupno 461 kilogram, što mu je donelo zlato i oborilo sve konkurente, uključujući Evgenija Šigiševa iz Rusije i Viktorsa Ščerbatihsa iz Letonije.

Na dodeli medalja, trenutak koji je dirnuo ceo svet bio je kada je Štajner izvadio sliku svoje preminule supruge. Držeći njenu sliku u jednoj ruci i zlatnu medalju u drugoj, Štajner je uz osmeh stajao na postolju, ispunjavajući obećanje koje je dao svojoj voljenoj.

Ova dirljiva scena prikazivala je ne samo njegovu ljubav prema supruzi, već i nepopustljiv duh i hrabrost koje je pokazao tokom svoje karijere. Štajner, koji je iz sportske porodice, njegov otac Fridrih bio je svetski prvak u dizanju tegova. Njegova priča o ljubavi i gubitku, kao i neverovatno dostignuće na Olimpijadi, ostala je jedna od najemotivnijih u istoriji sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading