SADA JE I ZVANIČNO! Bivši selektor Srbije ima novi POSAO! Preuzeo NAJGORU reprezentaciju sa OI!

Autor:

Sport

16.08.2024

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred njim je veoma težak posao.

SADA JE I ZVANIČNO! Bivši selektor Srbije ima novi POSAO! Preuzeo NAJGORU reprezentaciju sa OI!

Foto: Tanjug/AP

Rukometaši Srbije

Doskorašnji selektor rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona, preuzeo je klupu Japana nakon trogodišnjeg angažmana na klupi "orlova".

Španac je dobio otkaz u seniorskoj selekciji nakon lošeg nastupa na Evropskom prvenstvu, ali je sada dobio priliku da nastavi svoju trenersku karijeru u Aziji.

Japanci su na nedavnim Olimpijskim igrama pružili solidnu igru, mada su takmičenje okončali bez osvojenih bodova, ali je očigledno da je njihov potencijal privukao iskusnog stručnjaka poput Đerone.

Foto: Starsport

Toni Đerona je novi selektor Japana

Preuzimanje japanske reprezentacije predstavlja novi izazov za Tonija Đeronu nakon trogodišnjeg vođenja nacionalnog tima Srbije. Ovo je prilika da se pokaže u novom okruženju i da iskoristi svoje trenersko iskustvo kako bi unapredio japanski rukomet.

Reprezentacija "samuraja" je na prethodnom najvećem planetarnom sportskom događaju u Parizu pokazala značajan napredak u igračkom smislu. Iako nisu osvojili bodove, Japanci su pružili snažan otpor favorizovanim selekcijama poput Hrvatske i Slovenije, što je ukazalo na njihovu sposobnost da se nose sa renomiranim rukometnim silama.

Sa Tonijem Đeronom na klupi, japanska rukometna reprezentacija može očekivati stručno vođstvo i još bolju taktiku. Španski stručnjak će imati priliku da izgradi timski duh i rad sa mladim talentima, što bi moglo dovesti do daljeg napretka japanskog rukometa na međunarodnoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading