PREMINUO ČUVENI SPORTISTA: Njegova smrt ostavlja prazninu u svetu

Autor:

Sport

06.07.2024

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je poznat u svetu sumo rvanja.

PREMINUO ČUVENI SPORTISTA: Njegova smrt ostavlja prazninu u svetu

Foto: Pixabay

Preminula legenda NBA scene

Bivši profesionalni sumo rvač Kimurajama Mamoru preminuo je u 42. godini, prema informacijama Čuinčija Šimbuna. On je nosio titulu Ivatomo-ojakata. Uzrok smrti još uvek nije naveden i ne očekuje se da će javno biti objavljen, prema vestima iz istog izvora.

Kimurajama se od 2004. do 2014. godine bavio sumo rvanjem, a najviši rang koji je dostigao bio je Maegašira 7 u novembru 2010. godine. Tokom poslednjih nekoliko godina radio je kao trener.

Sumo rvanje je tradicionalni japanski sport koji datira još iz drevnih vremena. Ono što ga čini posebnim jeste ritualistički karakter i duboko ukorenjena tradicija koja ga prati kroz vekove. Sumo rvači, poznati kao "rikishi", nose specifičnu tradicionalnu odeću i izvode rituale pre meča. Ova borilačka veština zahteva posebnu fizičku i mentalnu pripremu, a rvanje se odvija na specifičnom terenu koji se zove "dohyo".

Kimurajama Mamoru je bio poznat u svetu sumo rvanja, a njegova smrt je izazvala tugu među ljubiteljima ovog sporta širom sveta. Njegov uspon do ranga Maegašira 7 predstavljao je impresivan sportski podvig, a nakon završetka aktivne karijere posvetio se trenerskom pozivu.

Njegova smrt ostavlja prazninu u svetu sumo rvanja, ali će njegov doprinos ovom sportu zauvek ostati deo njegove zaostavštine. Kao trener, prenosio je svoje znanje i veštine mlađim generacijama, ostavljajući dubok trag u razvoju budućih sumo šampiona.

Kimurajama je bio cenjen u sumo svetu, a njegova smrt predstavlja gubitak za celu zajednicu. Njegova strast prema sumo rvanju i njegov doprinos ovoj tradicionalnoj japanskoj veštini će zauvek ostati upamćeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading