VN KANADE! Britanac IZDOMINIRAO na poslednjem treningu! Senzacija na 4. mestu!

Autor:

Sport

09.06.2024

00:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maks Ferštapen završio na drugoj poziciji.

VN KANADE! Britanac IZDOMINIRAO na poslednjem treningu! Senzacija na 4. mestu!

Foto: Tanjug/AP

Vozač Mercedesa, Luis Hamilton, pokazao je svoju dominaciju na trećem treningu pred trku Formule 1 za Veliku nagradu Kanade.

Britanac je ostvario impresivno vreme od 1:12,549 minuta, nadmašivši vozača Red Bula, Maksa Ferštapena, za 0,374 sekunde. Ova izvanredna forma Hamiltona obećava uzbudljivu trku za ljubitelje najbržeg "letećeg cirkusa" na svetu.

Džordž Rasel, takođe vozač Mercedesa, zauzeo je treće mesto na treningu, sa zaostatkom od 0,408 sekundi u odnosu na Hamiltona. Ovo je još jedan dokaz snage Mercedesa kao tima, te se očekuje da će njihovi vozači biti ozbiljan faktor u trci za prvo mesto.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Luis Hamilton

Iznenađujući nastup imao je Lens Strol u Aston Martinu, zauzevši četvrto mesto na treningu sa zaostatkom od 0,477 sekundi u odnosu na Hamiltona. Ovo je veliki uspeh za Strola i njegov tim, te će svakako biti interesantno videti kako će se Aston Martin nositi sa konkurencijom u kvalifikacijama i trci.

Start trke za Veliku nagradu Kanade planiran je za sutra od 20.00, obećavajući još jedan spektakularan događaj na stazi.

U generalnom plasmanu vodi aktuelni šampion Maks Ferštapen sa 169 bodova, ispred Šarla Leklera iz Ferarija koji ima 138 poena. Slede potom: Lando Noris (Meklaren) 113, Karlos Sainz (Ferari) 108, Serhio Perez (Red bul) 107... 

Ostaje nam da sa nestrpljenjem iščekujemo ishod trke, uz nadu da će nam pružiti nezaboravne trenutke i uzbuđenje koje je obeležilo ovu sezonu Formule 1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading