LOŠE VESTI ZA SRBIJU: Rukometaši ostali bez plasmana na Svetsko prvenstvo!

Autor:

Sport

23.05.2024

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ostala bez specijalne pozivnice.

LOŠE VESTI ZA SRBIJU: Rukometaši ostali bez plasmana na Svetsko prvenstvo!

Foto: Serbian Handball Federation/X

Svetska rukometna federacija (IHF) nedavno je donela odluku da dodeli dve specijalne pozivnice za ucešće na Svetskom prvenstvu u rukometu Sjedinjenim Američkim Državama i Švajcarskoj. Ova odluka znači da reprezentacije Srbije i Crne Gore neće imati priliku da se takmiče na najvećoj planetarnoj rukometnoj smotri.

IHF je obrazložio ovu odluku navodeći da će SAD osmi put nastupiti na Svetskom prvenstvu, nakon što su ostvarile svoje prve dve pobede ikada i zauzele 20. mesto na prethodnom prvenstvu 2023. godine. Takođe, istaknuto je da će muška reprezentacija SAD iskoristiti ovo iskustvo da se dodatno razvije, posebno imajući u vidu Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. godine.

Po pitanju Švajcarske, IHF je istakao da će ova zemlja 12. put u istoriji biti prisutna na Svetskom prvenstvu, a drugi put u poslednjih 30 godina. Odluka o dodeli specijalne pozivnice Švajcarskoj doneta je zbog kombinacije faktora, uključujući sportske zasluge i komercijalne razloge. Takođe, istaknuto je da je Švajcarska eliminisana u kvalifikacijama za Evropu, ali su ipak dobili priliku da učestvuju na Svetskom prvenstvu zahvaljujući vajld-kardu.

Naravno, odluka IHF-a izazvala je razočaranje u Srbiji i Crnoj Gori, gde su se čelnici rukometnih saveza nadali da će njihove reprezentacije dobiti priliku da se takmiče na Svetskom prvenstvu. Međutim, svetski rukometni autoriteti su ipak odlučili da daju prednost SAD i Švajcarskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading