TUGA I ŽALOST U HUMSKOJ! Preminuo dugogodišnji član Partizana i reprezentacije Srbije!

Autor: M. M.

Sport

05.05.2024

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U crno-beloj porodici proveo 15 godina.

TUGA I ŽALOST U HUMSKOJ! Preminuo dugogodišnji član Partizana i reprezentacije Srbije!

Foto: Starsport

Stadion Partizana

U 76. godini života izgubili smo istaknutu ličnost, profesora dr Ivu Berisavca, čoveka čiji je životni put bio posvećen medicini i sportu. Rođen 3. aprila 1948. godine u Aranđelovcu, Iva je svoje obrazovanje nastavio na Medicinskom fakultetu u Beogradu, gde je 1974. godine uspešno završio studije medicine.

Nakon završetka studija, Iva Berisavac je uložio napore da postane stručnjak u oblasti neurohirurgije, a specijalizaciju je uspešno završio 1981. godine. Tokom svoje karijere, bio je načelnik službe neurohirurgije KBC Zemun, a potom direktor iste bolnice u periodu od 2001. do 2009. godine. Takođe, sarađivao je sa Subotičkom bolnicom i Univerzitetom Istočno Sarajevo, gde je čak bio i profesor na katedri za hirurgiju.

Pored uspešne medicinske karijere, Iva Berisavac je posvetio značajan deo svog života sportu. Bio je dugogodišnji lekar FK Partizan, gde je proveo 15 godina kao deo crno-bele porodice. Takođe, imao je istaknutu ulogu u Vaterpolo savezu Srbije više od 10 godina, gde je obavljao funkciju predsednika svih lekarskih komisija.

 


Sa suprugom Milicom, Iva ima troje dece - Ivana, Jelenu i Vladimira. Njegova posvećenost porodici i poslu, kao i doprinos medicini i sportu, ostaviće dubok trag u sećanjima svih koji su poznavali ovog izuzetnog čoveka.

Iva Berisavac je ostavio neizbrisiv pečat u oblasti medicinske prakse i sportske medicine, dokazujući da se istinska predanost, znanje i ljubav prema ljudima uvek prepoznaju i pamte.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading