DAVID JE POBEDIO GOLIJATA: Crvena zvezda srušila evropski DRIM-TIM za prvi trofej u sezoni

Autor:

Sport

30.01.2023

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuda su moguća ako verujete u njih. Time su se vodili vaterpolisti crveno-belih, koji su preko Novog Beograda stigli do pehara.

DAVID JE POBEDIO GOLIJATA: Crvena zvezda srušila evropski DRIM-TIM za prvi trofej u sezoni

Foto: Starsport

Vaterpolisti Crvene zvezde sa peharom Kupa Srbije

Najveće iznenađenje ove sezone u svetu sporta priredio je VK Crvena zvezda, koji je preko ozbiljnih favorita stigao do pehara Kupa Srbije.

Crveno-beli su prvo u polufinalu pobedili ekipu koja se plasirala u četvrtfinale Lige šampiona, Radnički iz Kragujevca, rezultatom 11:10, a potom su u borbi za trofej savladali još jedan tim koji se našao među osam najboljih u Evropi - Novi Beograd. Rezultat je ponovo bio 11:10.

Novi vlasnik pehara Kupa je na završni turnir stigao kao potpuni autsajder, pogotovo jer je nedavno klupu napustio legendarni trener Dejan Savić.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Savić

Njega je na mestu trenera zamenio Aleksandar Filipović, koji je uz pomoć možda i najboljeg mladog golmana Evrope Vladimira Mišovića, te sjajnog Gavrila Subotića, kao i iskusnih Veljka Tankosića, Dušana Vasića i Ivana Basare uspeo da napravi čudo.

Koliko su ogromno iznenađenje napravili crveno-beli postaje jasno tek kada se vidi roster Novog Beograda. Za novobeogradski tim snova igraju dvojica najboljih vaterpolista današnjice Dušan Mandić i Španac Alvaro Granados, a za ekipu igraju još majstori kao što su Duško Pijetlović, braća Strahinja i Viktor RašovićRadomir Drašović, te Grk Dimitrios Skumpakis.

Ovaj podvig Crvene zvezde je mnogo podsetio na osvajanje Lige šampiona pre deset godina, kada je u finalu pao Jug predvođen nekim od najboljih vaterpolista planete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading