ZVEZDA RANE ZALEČILA U ŽELEZNIKU: Crveno-beli rutinski savladali FMP!

Autor:

Sport

29.01.2023

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Duška Ivanovića upisali su 15. pobedu u najjačem takmičenju na Jadranu.

ZVEZDA RANE ZALEČILA U ŽELEZNIKU: Crveno-beli rutinski savladali FMP!

Foto: FMP Meridian

Luka Mitrović

Košarkaši Crvene zvezde  savladali su ekipu FMP-a sa 99:84 (24:19, 30:23, 24:24, 21:18) u meču 17. kola ABA lige, čime su i drugi put u sezoni savladali istog rivala.

U derbiju 17. runde ekipa Crvene zvezde je na kraju rutinski izašla kao pobednik protiv uvek neugodnog tima koji sa klupe predvodi Nenad Stefanović, a o tome najbolje govori podatak da je tim iz Železnika poslednji put vodio na meču sa 12:10, sredinom prve deonice.

Od tog trenutka je usledila serija crveno-beli od 9:0, kojom su preuzeli prednost, koju do kraja utakmice nisu ispuštali. FMP se držao dosta dugo na jednocifrenoj razlici, ali je krajem treće deonice Zvezda ponovo napravila seriju od 9:0, kojom je pobegla na +16 (84:68), pa je u tom trenutku rešeno pitanje pobednika.

Crvenu zvezdu je do pobede predvodio Dalibor Ilić sa 16 poena, Dobrić je ubacio 15, a dvocifreni su bili i Lazarević sa 14, odnosno Holand i Nedović sa 10 poena. Sa druge strane, Valinskas je postigao 20 poena i upisao pet asistencija, ali niko nije uspeo da isprati sjajnog Litvanca u ekipi iz Železnika.

Na ovaj način Zvezda je uspešno "zalečila rane" posle evroligaškog poraza od Partizana i napravila sjajnu uvertiru za duplo kolo u Evroligi, u kom u utorak gostuju Virtusu, a dva dana kasnije Olimpiji u Milanu.

Sa druge strane, FMP naredni meč igra sledećeg vikenda u Podgorici, protiv ekipe Budućnosti.

Što se tiče stanja na tabeli, Zvezda je ponovo prva, sa skorom od 15 pobeda i samo jednim porazom, dok je FMP treći, sa 12 trijumfa i pet neuspeha.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Bobo

29.01.2023 18:27

Da ,,smeju,,mozda bo nekad i pobedili.Ovako fmp-1 uvek ima sigurne bodove!