TOTALNA DOMINACIJA: Rukometaši Danske osvojili Svetsko prvenstvo treći put uzastopno!

Autor:

Sport

29.01.2023

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakl u Stokholmu je pripao Dancima, koji su se na taj način revanširali Francuzima za poraz u finalu Olimpijskih igara.

TOTALNA DOMINACIJA: Rukometaši Danske osvojili Svetsko prvenstvo treći put uzastopno!

Foto: Twitter/PrintScreen/ihf_info

rukometna reprezentacija Danske

Rukometna reprezentacija Danske je novi-stari prvak sveta u rukometu, pošto su u fenomenalnom finalu porazili selekciju Francuske sa 34:29 (16:15).

Na ovaj način je skandinavska selekcija po treći put uzastopno postala svetski šampion, čime su još jednom potvrdili svoju dominaciju u ovom sportu.

Danska je od starta krenula bolje, pa je već posle sedam minuta na semaforu stajalo 6:2. Održavala je ekipa Nikolaja Jakobsena prednost, ali su se Francuzi postepeno vraćali u meč, da bi na kraju prvog dela igre bilo samo +1 za Skandinavce (16:15).

Prvi napad u drugom delu koriste Francuzi pa dolaze do prvog poravnanja na meču. Ipak, ponovo se Danska odlepila, stigla do +4 u poslednjih desetak minuta, pa je bilo jasno da je to to. Francuska je smanjila na -2, ali je nakon odbrane Landina, koji je zaustavio sedmerac Ričardsonu, bilo jasno da će Danci ponovo na tron sveta.

U pobedničkoj ekipi su svi dali svoj doprinos, ali je Rasmus Lauge sa deset golova u drugom delu igre zasluženo poneo epitet igrača utakmice. Pitlik je dodao devet, a Gidsel šest. Sa druge strane, Remili je bio najuspešniji sa šest golova, dok je Dika Mem upisao pet golova.

Podsetimo, ranije tokom dana je selekcija Španije osvojila bronzu, nakon što su savladali Švedsku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading