KRAJ JEDNE ERE: Aleksandar Karakašević završio karijeru!

Autor:

Sport

24.01.2023

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otišao u zasluženu penziju.

KRAJ JEDNE ERE: Aleksandar Karakašević završio karijeru!

Foto: Tanjug/AP

Srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević zvanično je završio karijeru na meču između Srbije i Francuske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Drago mi je što su došli najvažniji ljudi srpskog sporta. Hvala im, ali ruku na srce i zaslužio sam dugom karijerom i rezultatima koje sam postigao. Sad se okrećem tome da na drugi način doprinesem stonom tenisu i koliko god je naš sport specifičan verujem da imamo budućnost - rekao je Karakašević za "Tanjug".

On je dodao da ostaje žal što nije osvojio olimpijsku medalju.

- Bio sam tako blizu, u Atini posebno, plus četiri četvrtfinala Svetskih prvenstava, ali to je sve iza mene. Karijera je bila duga, uspešna, a sada slede novi izazovi. Naš problem je što ne možemo da obećamo olimpijsku medalju, jaka je konkurencija, ali imamo Dimitrija Levajca, nekoliko devojaka koje su blizu i verujem u njih - poručio je Karakašević.

Njegovom oproštaju u punoj dvorani "Šumice" prisustvovali su ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, legendarni Zoran Kalinić i brojni drugi.

Karakašević (47) je u karijeri, izmedju ostalih, igrao za Ohsenhauzen, Partizan, Unireu, Pluderhauzen, Crvenu zvezdu, Grencau i Kartagenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading