ISTORIJSKI TRENUTAK: Karakašević se OPRAŠTA od reprezentacije Srbije posle više od tri decenije!

Autor:

Sport

20.01.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč sa "trikolorima" biće poslednji za proslavljenog srpskog asa.

ISTORIJSKI TRENUTAK: Karakašević se OPRAŠTA od reprezentacije Srbije posle više od tri decenije!

Foto: Starsport

Legendarni srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević oprostiće se od nacionalnog tima 24. januara, tokom meča protiv selekcije Francuske, koji se igra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

Karakašević je branio boje Srbije preko tri decenije.

Igrač treba da ima sreće sa povredama. Meni se prva ozbiljnija povreda dogodila u 37. godini kada mi je pukla tetiva i to mi je praktično bio kraj karijere, ali pošto ja jako volim stoni tenis, nastavio sam da igram sa godinu dana pauze. Stil igranja je takođe vrlo važan. Ako pokrivaš ceo sto forhendom, teško je igrati tim stilom u ovim godinama, pogotovo što je, po meni, sada dosta važniji bekhend nego forhend. Mnogo sam zahvalan španskom klubu UCAM koji me je u tom periodu pozvao u sred sezone, a onda smo i produžili ugovor - ocenio je naš as u razgovoru za "stonitenis.org", a potom je dodao:

- Najviše žalim zbog propuštene prilike u četvrtfinalu dubla sa Slobodanom Grujićem na Olimpijskim igrama u Atini 2004, kao i na ekipnom Evropskom prvenstvu u Beogradu 2007. Što se tiče uspeha, mnogo mi je draga pojedinačna medalja na Evropskom prvenstvu, zatim prvo srpsko zlato kao i zlato u Srbiji 2007. Tu je i pobeda nad Liu Guoliangom 1997. kada sam bio baš mlad, a to mi je bila i prekretnica u karijeri. Morao bih da izdvojim i nešto do čega je izuzetno teško doći, a to je polufinale pro-tura u Sloveniji gde sam bio okružen Kinezima, kao i polufinale German Opena i brojnih drugih pro-turova. To su turniri gde je bilo jako mnogo igrača iz Azije i dolazili su oni najbolji.

Karakašević je otkrio u kom trenutku je bio najviše ponosan.

Kao najponosniji momenat izdvojio bih kada je 2005. po prvi put intonirana himna Bože pravde i podignuta srpska zastava. U tom trenutku to nisam ni znao, očekivao sam himnu Hej Sloveni, i kada je krenula Bože pravde, iznenadio sam se - podvukao je Aleksandar Karakašević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading