EUFORIJA MEĐU RUKOMETAŠIMA: "Čeka nas ključna utakmica, imamo šansu!"

Autor:

Sport

18.01.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra je odlučujući dan za naše rukometaše.

EUFORIJA MEĐU RUKOMETAŠIMA: "Čeka nas ključna utakmica, imamo šansu!"

Foto: Twitter/@rssrbije

Rukometna reprezentacija Srbije igra sutra protiv selekcije Norveške prvi meč druge faze na Svetskom prvenstvu u rukometu, koje se održava u Švedskoj i Poljskoj.

Nakon poraza od Nemačke, naši momci više nemaju pravo na kiks, a sutrašnji meč sa Norveškom je presudan za dalje ambicije rukometne reprezentacije. Sa tim se slaže i Petar Đorđić, rukometaš Srbije.

- Tri utakmice smo odigrali za pet dana, sutra nas čeka Norveška što će biti možda i presudna utakmica za četvrtfinale, ali kad se igraju takve utakmice onda ne postoji umor, onda adrenalin igra ulogu - rekao je Đorđić, a preneo je Rukometni savez Srbije (RSS).

Đorđić je istakao da je prednost što Srbija ostaje u istom gradu u kojem je igrala prvu fazu, dok Norveška tek treba da doputuje iz Krakova.

- Sigurno je to jedan plus za nas, tako da ne žalimo - rekao je Đorđić.

Foto: Starsport

Duel sa meča Srbija-Nemačka

Optimista je i Bogdan Radivojević, desno krilo naše selekcije.

- Igraćemo kao što smo igrali ove tri utakmice, od početka do kraja ćemo se boriti stvarno kako to znamo i nadamo se najboljem - rekao je Radivojević.

Na gol Srbije se u jučerašnjem meču protiv Katara (34:24) vratio Dejan Milosavljev, koji je odmah doneo drugu dimenziju u igru naše ekipe, a ocenio je da Srbija ima šansu u narednom meču.

- Mislim da imamo šansu da igramo sa njima zato što su oni pretežno teški na bekovima i naša odbrana je dovoljno snažna i visoka da može da parira bekovima Norveške - rekao je Milosavljev.

Meč između Srbije i Norveške igra se u četvrtak od 20.30, a domaćin će biti Spodek arena u Katovicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading