KRUNA GODINE IZ SNOVA: Fenomenalna vest za Ivanu Vuletu!

Autor:

Sport

17.09.2022

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska atletičarka u konkurenciji za vredno priznanje.

KRUNA GODINE IZ SNOVA: Fenomenalna vest za Ivanu Vuletu!

Foto: Tanjug/AP

Ivana Vuleta "pokorila" Cirih

Evropska atletska asocijacija saopštila je da je srpska atletičarka Ivana Vuleta među 10 kandidatkinja za najbolju atletičarku Evrope u 2022. godini.

Vuleta je ove sezone u disciplini skok udalj osvojila titulu prvaka sveta u dvorani, zlatnu medalju na EP u Minhenu i trijumfovala u Dijamantskoj ligi.

Pored Srpkinje, u konkurenciji za najbolju atletičarku Evrope nalaze se i Femke Bol (Holandija), Kili Hodžkinson (Velika Britanija), Mudžinga Kambundži (Švajcarska), Jaroslava Mahučih (Ukrajina), Malaika Mihambo (Nemačka), Lora Mjur (Velika Britanija), Antigoni Drisbioti (Grčka), Sandra Perković (Hrvatska) i Nafisatu Tijam (Belgija).

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Topićeva konkuriše za najboljeg mladog sportistu Evrope

Srpska atletičarka Angelina Topić kandidat je za najboljeg mladog sportistu "Pjotr Nurovski" koju dodeljuju Evropski olimpijski komiteti, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.


Topićeva je kandidaturu zaslužila pošto je ove sezone osvojila tri medalje u skoku uvis - zlato na EP do 18 godina u Jerusalimu, bronzu na Svetskom juniorskom prvenstvu u Kaliju i bronzu na seniorskom Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Konkurencija Angelini Topić za prestižno priznanje biće gimnastičarka Darija Atmanov (Izrael), veslačica Sofija Dalidu (Grčka), skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija) i plivač Filipo Bertoni (Italija).

Glasanje za atletičarku godine otvoreno je do 30. septembra, a na Instagram stranici Evropske atletske asocijacije moguće je glasati za Ivanu Vuletu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading