HRVAT ANALIZIRAO ZVEZDU: Crveno-belima njihova prednost MOŽE DOĆI GLAVE

Autor:

Sport

19.10.2024

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedini košarkaši ne mogu da uhvate ritam, a Aco Petrović misli da zna razlog.

HRVAT ANALIZIRAO ZVEZDU: Crveno-belima njihova prednost MOŽE DOĆI GLAVE

Foto: Starsport

Crvena zvezda je doživela prvi poraz u Evroligi u ovoj sezoni, izgubivši od Barselone u prepunoj Beogradskoj areni SA 98:94 U 4. kolu posle produžetka. Utakmica je bila veoma uzbudljiva, a ni jedna ekipa nije imala veću prednost od devet poena, što govori o izuzetnoj izjednačenosti meča.

Iako je Jago dos Santos briljirao sa 23 poena i sjajnim procentima šuta, ostali bekovi nisu uspeli da pruže očekivan doprinos. Zato je nekadašnji hrvatski as Aco Petrović, koji je selektor Jagovog Brazila, na X društvenoj mreži istakao da prisustvo tri sjajna igrača na istoj poziciji može predstavljati izazov u održavanju ritma i ravnoteže unutar tima.

Republika

Foto: Starsport

Aco Petrović analizirao Zvezdu

- Ono što je tokom sezone ogromna prednost u okviru jedne utakmice pretvara se u otežavajuću okolnost. Imati u postavi tri sjajna igrača (Kenan, Nedović, Teodosić) na istoj poziciji, dovodi do toga da ni jedan od njih ne uhvati kvalitetan ritam - sedam koševa zajedno - napisao je na Aco Petrović na svom profilu.

 

 


On je tako ukazao na izazov sa kojim se suočava trener Janis Sferopulos da upruje brojne bekove poput Jaga dos Santosa, Kodija Milera-Mekintajera, Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića i Ajzeu Kenana. Iako su imali različito vreme provedeno na terenu, nije se osetio značajan doprinos ostalih bekova, dok je Kodi Miler-Mekintajer još uvek tražio svoj ritam.

Tako Nemanja Nedović nije uspeo da postigne očekivan broj poena u poslednjim utakmicama, dok je Ajzea Kenan takođe imao problema sa postizanjem poena i procentima šuta. Međutim, Miloš Teodosić je nastavio da razigrava saigrače, uprkos tome što nije imao klasičnu plejmejkersku ulogu.

 

 

Republika

Foto: Starsport

Teodosić i Nedović


Posle Barselone, Crvenu zvezdu očekuje teško gostovanje u Podgorici protiv ekipe Budućnosti u AdmiralBet ABA ligi, koja se nalazi na vrhu tabele regionalnog takmičenja. U Evroligi, ekipa će se suočiti sa Realom u Madridu, koji se trenutno nalazi u lošoj formi.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading