ŽIVIM IZNAD SVOJIH MOGUĆNOSTI! Atraktivna košarkašica otkrila tužnu istinu (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

17.10.2024

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepravda u sportu.

ŽIVIM IZNAD SVOJIH MOGUĆNOSTI! Atraktivna košarkašica otkrila tužnu istinu (FOTO GALERIJA)

Foto: printscreen/instagram

Nepravda koju doživljavaju žene u sportu kada je reč o razlici u platama u odnosu na muške kolege je tema koja je veoma aktuelna. Iako postoji nekoliko izuzetaka, poput tenisa i odbojke, većina sportova favorizuje muške sportiste kada je u pitanju visina primanja.

WNBA liga nije izuzetak, a primer Džeki Jang, najplaćenije košarkašice u ligi, to jasno pokazuje. Sa godišnjim primanjima od 504.900 dolara, ona je na vrhu lestvice, ali većina njenih koleginica zarađuje znatno manje, što može biti problematično s obzirom na visoke troškove života u SAD.

Ejndžel Ris, sedmi pik na poslednjem Draftu, otkrila je da njena godišnja plata iznosi 73.469 dolara, što je znatno manje od Jangove, ali i dalje značajan iznos. 

- NBA uopšte ne plaća moje račune. Mislim da to ne plaća ni jedan od mojih računa. Bukvalno, pokušavam da razmišljam o svojoj stanarini za mesto gde boravim. Uradiću matematiku veoma brzo. Ne znam ni svoju platu na pamet.

Dodala je i da njena kirija trenutno iznosi 8.000 dolara, što znači da bez sponzorskih ugovora ne bi mogla ništa da pokrije.

- Živim iznad svojih mogućnosti. Moja kirija je više od toga, 8.000 dolara - rekla je Ejndžel Ris.

Ris u proseku u svojoj prvoj sezoni u ligi imna 13.6 poena i 13.1 skok u dresu Čikago Skaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading