NBA JE SAMO POSAO, A PARTIZAN JE LJUBAV! Pavlović o svojoj košarkaškoj karijeri!

Autor:

Sport

14.10.2024

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NBA napravio saradnju sa Srbijom.

NBA JE SAMO POSAO, A PARTIZAN JE LJUBAV! Pavlović o svojoj košarkaškoj karijeri!

Foto: Republika.rs

Danas smo bili na promociji beting saradnje između Mozzarta i NBA lige. Na promociji su prisustvovali samo dva bivša NBA košarkaša Mile Ilić i Saša Pavlović, a treći, odnosno Igor Rakočević, nas je počastvovao svojim prisustvom na samoj završnici događaja. Na promociji smo mogli da vidimo nekolicinu promoterki koje su obučene u dresove NBA klubova, a takođe smo mogli da vidimo i kako bivši NBA igrači pucaju na koš.

Za Republiku je na promociji govorio Aleksandar Saša Pavlović, bivši NBA igrač, a trenutni član upravnog odbora Partizana.

Pitali smo ga šta mu je posebno ostalo u sećanju u toku NBA karijere, na šta je Pavlović odgovorio:

- Nama je cilj, odnosno neki san kao klincima kad počnemo da treniramo da dođemo do NBA lige, samim tim je taj draft, kad sam draftovao tu noć to rukovanje sa pokojnim Dejvid Šternom je neki kao vid mog uspeha.

Igranje u Partizanu mu je bila ljubav, a NBA je ipak nešto drugo.

- Sa Partizanom ne može ništa da se uporedi, zato što je to ljubav i emocija i odrastao sam kao navijač Partizana, to mi je bila neka želja, kao što se i desilo, da to bude pred kraj karijere, a NBA je nešto drugo, više košarkaški gledano - Partizan je uglavnom bila emocija - rekao je Pavlović.

Kada smo ga upitali kako mu se čini razlika u Jokićevom ponašanju kad igra za NBA i kad za reprezentaciju Srbije, ovo je bio odgovor:

- Pa ponašanje... na terenu se isto ponaša, ali se videla ta neka emocija kad je igrao za svoju zemlju i vidi se da je dao sve od sebe, a to je i pokazao. Mislim da on radi isto u Denveru, međutim kad završi sezonu verovatno jedva čeka da se vrati kući, pa nema vremena da pokazuje emocije. Sve u svemu, on je jedan od najvećih košarkaša svih vremena, ako ne i najveći i svi treba da smo ponosni na njega.

Prokomentarisao je i nesvakidašnju proslavu naših košarkaša, nakon osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Ja mislim da nikad u istoriji sporta nije lepša i zabavnija proslava bila, nego oni kad su došli na postolje - kroz osmeh se prisetio.

Za sam početak sezone Evrolige, Saša je ovo pomenuo:

- Ne znam. Kad je Evroliga u pitanju uglavnom gledam samo Partizan i uvek očekujem najbolje, jer kad je Partizan u pitanju i kad je na najnižim granama bio ja sam očekivao najviše, tako i ove sezone. Nadam se najboljem. Partizan je napravio jednu ozbiljnu ekipu, možda i bolju nego prošle sezone. Desio se taj, možda kiks protiv Baskonije, ali nadam se da će doći do plej-ofa i do fajnal-fora...

Na pitanje kojih pet igrača su najbolji u trenutnom timu Partizana, kratko je poručio:

 

 

- Partizan je toliko veliki klub kad je košarka u pitanju, a sadašnja ekipa je nova, tek se svi upoznajemo sa njima, ali mislim da je to na treneru Željku i onih pet koje on stavi na teren, verovatno su najbolji.

Pavlović nije mogao da izdvoji jednog igrača kao najboljeg, u celokupnoj istoriji Partizana.

- To je velika istorija, to su... Svako vreme u Partizanu je nosilo jednog velikog igrača i jedno veliko ime koji je postao legenda i koji je i dan danas legenda, tako da ne bih izdvajao nikoga, jer je Partizan nešto gde ne može da se nađe takav igrač.

Pavlović je ostao u kontaktu sa nekolicinom bivših saigrača, koji su mu bili oslonac u njegovoj karijeri.

- U Partizanu, pa sa Bogdanom sam ostao u kontaktu. U NBA-u, pa nisam bio, jedino sa Varežaom i Ilgauskasom i tim Evropljanima nekim koji su mi dosta značili tamo za moje prolagođavanje.

Na kraju se prisetio kako se na početku NBA karijere snašao i ko mi je najviše pomogao.

- Ja sam draftovan 2003. godine za Juta Džez i imao sam tu sreću da je od evropskih košarkaša tada bio tamo Andrej Kirilenko i on mi je baš mnogo pomogao te prve sezone, jer nisam znao ni jezik, ni kako to sve treba da izgleda i baš mi je od velikog značaja bio u toj sezoni -  zaključio je Aleksandar Pavlović.

Najbolji košarkaši na svetu 23. oktobra kreću u novu sezonu, ali ovoga puta NBA karavan bogatiji je za partnera iz Srbije – kompanija Mozzart postala je zvanični beting partner NBA lige za Srbiju i time postala deo najpoznatije košarkaške porodice na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading