FENERBAHČE - CRVENA ZVEZDA: Crveno-beli zbili redove, turski gigant ponovo u problemu!

Autor:

Sport

15.10.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan susret.

FENERBAHČE - CRVENA ZVEZDA: Crveno-beli zbili redove, turski gigant ponovo u problemu!

Foto: Profimedia

FENERBAHČE - CRVENA ZVEZDA 42:52

TOK MEČA:

Treća četvrtina:

42:50 - Nedović ne pogađa šut za tri poena, stao je napad Zvezde, a onda Hejs-Dejvis pogađa trojku. Njegov 20. poen, tajm-aut Sferopulos. Daum prekida seriju Fenera. Meli fauliran, Zvezda je u bonusu. Italijan polovičan sa penala. Potom je Mitrović pogodio slobodna bacanja, a zatim i poene iz igre.

41:45 - Nedović ne pogađa trojku, ali ofanzivni skok Zvezde, ne pogađa ni Kalinić. Bolomboj pravi faul pri šutu Hola. Polovičan je bek Fenera 1/2. Loš napad Zvezde, ne pogađa Miler-Mekintajer, ali onda Daum beleži ofanzivan skok i pogađa uz faul. Siguran je i sa penala. Hol pogađa preko Bolomboja sa distance. Na drugoj strani loše dodavanje Bolomboja.

33:42 - Novi poeni za Džoela Bolomboja, a onda Kem Birč zakucavana drugoj strani. Nešto su slabije ekipe ušle u ovu drugu deonicu. Pravi faul Donta Hol na Majku Daumu koji je bio u bloku i koji je stvarao prostor za Kodija Milera Mekintajera. Nesporazum u ekipi Zvezde, Kenan baca loptu u aut. Maši trojku Fenerbahče, ostao je sam Najdžel Hejs Dejvis, ima priliku Kodi da organizuje novi napad. Kenan je napravio lep prodor, izbacio loptu do Kalinića, ali su sudije sada svirale faul u napadu beku Crvene zvezde.

Druga četvrtina:

31:38 - Kolson poentira preko Bolomboja i to dva puta. Dejvis pogađa za tri. Kalinić je išao na liniju za slobodna bacanja i imao je polovičan učinak. Na kraju prvog dela Zvezda je vodila 38:31.

24:36 - Pjer je imao slobodna bacanja i imao maksimalan učinak, serija Fenera se nastavlja, Zvezda dugo bez poena. Bolomboj nastavlja sa rešetanjem mrežice, prekida seriju Fenera šutem za tri poena. Daun promašuje šut za tri, međutim, nije uspeo ni domaćin da poentira nakon dužeg napada. Mekintajer je fauliran od strane Melija, pa je išao na liniju za slobodna bacanja i bio oba puta precizan.

22:31 - Dejvis pogađa oba slobodna bacanja, a Fener je ušao u seriju od 8:0. Hol pogađa iz solo prodora, a turski tim se vratio iz mrtvih i istopiju veliku prednost Zvezde serijom od 10:0. 

18:31 - Odlična akcija Zvezde, Mitrović je asistirao za Nedovića koji je poentirao. Nedović pogađa novu trojku. Potom je Hol pogodio na drugoj strani, a Mitrović je napravio faul, pa je Hol imao dodatno slobodno bacanje i bio je precizan. Pjer pogađa trojku.

Prva četvrtina:

12:26 - Boldvin promašuje trojku, ali Fener ipak dolazi do novih poena. Daun na drugoj strani lagano ponetira. Dejvis dolazi do nove trojke. Olu promašuje šut za tri, pa je Zvezda organizovala napad bez uspeha, pošto je Daun promašio trojku, ali se ispravio u narednom napadau, nakon što je Kalinić odlično reagovao u odbrani. Nedović pogađa nakon sjajnog prodora, a zatim pogađa trojku. Dejvis dolazi do novih poena i to je kraj prve deonice.

5:17 - Dejvis upisuje prve poene za Fener na utakmici nakon tri minuta igre, a Mekintajer uzvraća istom merom. Bolomboj pogađa trojku. Na drugoj strani, Dejvis uzvraća trojkom. Bolomboj poentira eli-apom. Zvezda deluje odlično na terenu, Daum dolazi do trojke, neverovatna serije gostiju.

0:7 - Marjanović nije uspeo da dođe do poena, pa je Zvezda organizovala napada, Bolomboj je pokušao, ali bez pozitivnog ishoda. Prve poene postižu gosti preko Bolomboja (0:2).  Kenan pogađa trojku, a zatim i Bolomboj, pa su crveno-beli imali seriju od 7:0.

Utakmica je počela!

UOČI MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde gostuju ekipi Fenerbahčea u okviru trećeg kola Evrolige u Istanbulu od 19.45. Crveno-beli su u odličnoj seriji u najelitnijem kontinetalnom takmičenju, pošto su u prva dva kola savladali Baskoniju i Pariz i time obezbedili drugu poziciju, odmah iza Monaka.

U poslednjih pet međusobnih duela, Zvezda je samo jednom poražena od Fenerbahčea, što dodatno podiže tenziju pred njihov susret u Evroligi. S obzirom na formu i istoriju međusobnih susreta, utakmica između Crvene zvezde i Fenerbahčea obećava da će biti prava košarkaška poslastica.

Interesantno je napomenuti da će nekadašnji Zvezdin gorostas Boban Marjanović odigrati prvi meč protiv crveno-belih nakon odlaska sa Malog Kalemegdana, a uoči predstojećeg meča je izjavio:

- Puno emocija za mene lično, naravno. Nisam baš dugo igrao protiv Zvezde jer nisam imao prilike. Velika emocija i mislim da bi bila još veća da se igra u Beogradu, ali sad smo ovde na našem terenu. Pratim Zvezdu, gledam Zvezdu, navijam za Zvezdu, emocije su mi velike. Ali, ovo je sve sport, posao... Moramo da uradimo šta je do nas da ostvarimo pobedu sutra - istakao je Bobi u razgovoru za "Sport klub".

Crvena zvezda je spremna da se suoči sa izazovom u Istanbulu i da nastavi sa pozitivnim rezultatima u Evroligi, dok Fenerbahče ima nameru da iskoristi domaći teren i prekine niz pobeda crveno-belih. Sve oči ljubitelja košarke biće uprte u ovaj duel, dok će navijači sa nestrpljenjem iščekivati ishod susreta između dva velika evropska kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading