ŽELJKO OBRADOVIĆ IMA DA IZLUDI: Kuzmanović o NEDOPUSTIVIM GREŠKAMA košarkaša Partizana

Autor:

Sport

11.10.2024

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda nema tih problema kao crno-beli, analizirao je bivši as učinak večitih posle dva kola Evrolige.

ŽELJKO OBRADOVIĆ IMA DA IZLUDI: Kuzmanović o NEDOPUSTIVIM GREŠKAMA košarkaša Partizana

Foto: X/PartizanBC

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde u različitom raspoloženju dočekali su današnje jutro posle odigranih mečeva drugog kola Evrolige. Izabranici Željka Obradovića poraženi su od Reala u Madridu sa 93:86, pa su zbog neuspeha i na gostovanju Baskoniji zakucani za dno tabele sa skorom 0-2. S druge strane, četa Janisa Sferopulosa je savladala upravo Baskoniju dan ranije, pa posle tog i trijumfa nad Parizom ima učinak od 2-0 i u samom je vrhu tabele.

To što je Partizan izgubio na dva teška gostovanja, pogotovo od Reala, vicešampiona Evrope, nije problem koliko način na koji se to desilo. Žocov tim je ponovo odigrao na nivou 30 minuta, a onda se ugasio. Pritom su po ko zna koji put primili trojku uz zvuk sirene da je to čak i komentatoru u prenosu meča bilo problematično. Te dečije boljke koje Partizan ne uspeva da preleži već godinama ukazao je u razgovoru za Republiku i nekadašnji košarkaš a sada košarkaški komentator Vladimir Kuzmanović.

- Činjenica je da je Partizan nova ekipa, ali viđali smo te padove i trojke i poslednje tri godine kada je bilo manje rotacija u timu. Oba ova meča su igrali dobro 30 i kusur minuta, a onda pad. To je odlika ekipe koja još treba da se uhoda, ekipa u kojoj još uvek nisu podeljene uloge. Željko to mora da reši, ali ne sme da upadne u zamku i da pusti da se drugi problemi nagomilaju - počeo je Kuzmanović, pa dodao:

Republika

Foto: printscreen

Zna šta mora bolje kod večitih: Vladimir Kuzmanović

- Videli smo da se u timu još ne zna ko će rešavati utakmice i napade, ko će praviti faul, a ko zatvarati na drugom mestu. To je za posledicu imalo veliki broj primljenih poena, uz tek povremeno dobre defanzivne zadatke. Odbrana mora da bude mnogo bolja. To je ključ. Imaju potencijala da preuzimaju u odbrani, samo da se uhodaju. Da probaju da zatvore reket kao protiv Baskonije u jednom delu meča.

Posebno se naš sagovornik dotakao primljene trojke u poslednjoj sekundi prvog poluvremena. To se dešavalo i ranije, pa Kuzmanović zna da Obradović nije srećan.

- Verujem da će Željko da izludi od toga. Kada primite takav koš onda ekipa gubi samopouzdanje, zapita se da li će se to opet desiti, a onda se i dogodi.

Republika

Foto: Starsport

Na mukama zbog grešaka igrača: Željko Obradović

Kuzmanović se nada da će određeni problemi biti prevaziđeni, ali i da će Obradović imati više igrača u rotaciji.

- Karlik Džons je dokazao klasu, ali voleo bib da ga vidimo kao lidera ceo meč, a ne povremeno. Lundberg je počeo da se nalazi. Imati igrača koji vole da budu starteri, ali i onih koji su bolji kada uđu sa klupe. Još se svi traže. Ovo su bila dva teška gostovanja, sada se nadam da će Bajern u Beogradu biti rival po meri i da će se upisati prva od brojnih pobeda. Što se igrača tiče, Nakić je pokazao da može da odigra ulogu. Čekamo Pokuševskog, voleo bih da vidim i Balšu u AdmiralBet ABA ligi. Od cele ekipe da bih voleo da veću sigurnost. Ne poene, već sigurnost, a koševi će iz nje doci - jasan je Kuzmanović.

Republika

Foto: printscreen

Mora da bude lider ceo meč: Karlik Džons

Što se Zvezde tiče, naš sagovornik je bio manje rečit imajući u vidu da je taj susret odigran još u sredu, pa se i prašina slegla. Pritom je posle pobede manje prostora za kritiku.

- Neke je iznenadilo to što je Zvezda na 2:0, ali mene nije. Kada je preživela Pariz, onda je pobeda nad Baskonijom bila očekivana. U tom meču je ispoštovan dogovor, Hauarda su "zaključali" i nije dao koš do treće četvrtine. Zvezda nema tih problema kao Partizan,tu se zna ko pravi faul, sve je podređeno ekipi. Pritom se sve više igrača uhodava. Kalinić je odigrao vrhunski. On je povratnik, kao i Dobrić, ali nije to ta ista Zvezda, treba se privići na novog trenera i nove saigrače. Ima i Zvezda oscilacija u igri, ima tu anomalija, ali to je normalno jer su malo zajedno - kazao je Kuzmanović pa sagledao Zvezdu i Partizan iz jednog zajedničkog ugla:

Republika

Foto: Starsport

Oseća Zvezdu srcem; Nemanja Nedović

- Zvezda ima više domaćih igrača koji imaju ulogu u timu. Oni znaju da imaju obavezu da uvek budu maksimalni. Tu su pre svega Nemanja Nedović, Nikola Kalinić i Miloš Teodosić, iako sad nije igrao. Pa i Davidovac i Dobrić koji su došli posle reprezentacije su sve više u timu. Zato je u Partizanu dobro da se Vanja Marinković vratio i da je kapiten. On je sve više lider, to je ono što je falilo crno-belima. Zato mi je žao što je Aleksa Avramović otišao. Taman je došao na zavidan nivo, to se videlo i na Olimpijskim igrama, a onda za njega nije bilo mesta - zaključio je Kuzmanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading