DŽONS ZAPALIO EVROLIGU: Centar Partizana uradio nemoguće (VIDEO)

Autor:

Sport

11.10.2024

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je jedan od najlepših poteza drugog kola.

DŽONS ZAPALIO EVROLIGU: Centar Partizana uradio nemoguće (VIDEO)

Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su od Real Madrida sa 93:86 u drugom kolu Evrolige. Izabranici Željka Obradovića pokazali su zube vicešampionu Evrope, a onda su potonuli u poslednjoj četvrtini, pa su sada na skoru 0-2 imajući u vidu da ih je u Španiji savladala i Baskonija.

Ono što je bilo evidentno je da Partizan još nije kompaktan tim i da ne funkcioniše sve kako treba, što i nije čudno imajući u vidu da je Žoc promenio sve igrače izuzev Balše Koprivice. Posle 40 minuta igre u Madridu najefikasniji kod Partizana, uz Kendrika Džonsa koji je dao 15 poena, bio je Sterling Braun sa 12, a Tajrik Džons i Frenk Nilikina dodali su po 11. S druge strane, Real je predvodio Serž Ibaka sa 15 poena, a Musa i Retan-Mejes su dodali po 12. Takođe, istakao se bivši košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco koji je meč završio sa čak 11 asistencija, uz koje je dodao i osam poena i šest skokova, pa je imao i najbolji indeks korisnosti na utakmici od 22.

Upravo je Tajrik jednim svojim potezom nastavio da oduševljava navijače. On je svojim atraktivnim zakucavanjima navikao navijače da uživaju, a tako je bilo i protiv Real Madrida u Evroligi. Iako je Partizan poražen, Džons je još jednom bio među pet najboljih košarkaša sa najboljim potezima dana u Evroligi.

U naletu Reala u drugoj četvrtini, kada su se domaći odlepili na 46:40, usledilo je strašno zakucavanje centra crno-belih. Bonga je pronašao Džonsa pod košem, a on se sjurio ka obruču i zakucao loptu preko Valtera Tavaresa. Imajući u vidu gabarite centra Madriđana, to je često gotovo nemoguće izvesti. Ali ne i za atletu kakav je Tajrik Džons

 

 

Naredne utakmice u Evroligi Partizan će odigrati sledeće sedmice kada je na programu duplo kolo. Crno-beli će najpre imati premijeru pred svojim navijačima ove sezone kada u trećem kolu budu dočekali Bajern 15. oktobra (20.45), dokće u četvrtom kolu "gostovati" Makabiju u Pioniru dva dana kasnije (20.05). U međuvremenu će Obradovićeva četa gostovati Studentskom centru u subotu u AdmiralBet ABA ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading