PARTIZAN IDE DALJE, ZVEZDI OPET ZAMALO IZMIČE PROLAZ: Evo šta kažu Evroligini stručnjaci

Autor:

Sport

01.10.2024

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interesantno viđenje o konačnom izgledu tabele

PARTIZAN IDE DALJE, ZVEZDI OPET ZAMALO IZMIČE PROLAZ: Evo šta kažu Evroligini stručnjaci

Foto: Starsport

Željko Obradović i Janis Sferopulos

Evroligin tim stručnjaka, u kojem su Igor Petrinović, Džof Džilingem, Havijer Gansedo i Frenki Sahs, sproveo je analizu i zaključio da je Panatinaikos, prošlogodišnji pobednik, najjači klub ove sezone. Na drugom mestu po kvalitetu nalazi se najveći rival "zelenih" Olimpijakos, a interesantna je čitava projekcija konačnog izgleda tabele na sajtu Evrolige.

Kada je reč o srpskim klubovima, Partizan se kotira na devetom, a Crvena zvezda na 12. mestu ove lestvice.

- Najtrofejniji trener u istoriji Evrolige Željko Obradović predvodi tim koji je skoro u potpunosti obnovljen sa mladim i talentovanim igračima. Imati šačicu novajlija u Evroligi (Karlik Džons, Dvejn Vašington, Ajzeja Majk, Arijan Lakić) i nekoliko drugih sa samo ograničenim iskustvom u Evroligi (Frenk Nilikina, Aleksej Pokuševski) predstaviće izazov, ali ima i dobre strane, obrazloženje je što se tiče crno-belih na sajtu Evrolige.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Zvezde

Posle Olimpijakosa, a pre Partizana, redom idu Fenerbahče, Real, Barselona, Monako, Efes i Olimpija Milano. Potom Virtus, pa Baskonija i konačno na 12. mestu - Zvezda.

- Zvezda ima jedan od najjačih timova ikad. Trener Janis Sferopulos može to da iskoristi sa fizičkim karakteristikama u odbrani. Među ključnim pojačanjima su Kodi Miler-Mekintajer, Majk Daum i Ajzeja Kenan, dok su se Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić vratili kući. Hoće li Miloš Teodosić, Nemanja Nedović i Rokas Giedraitis spakovati dovoljno poena da Zvezdu uguraju u plej-of? To je pitanje - rekli su za crveno-bele na sajtu.

Žalgiris, Makabi, Asvel, Bajern, Pariz, Alba - to je viđenje dna tabele prema stručnjacima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading