KOSOVO JE SRBIJA: Skandal na terenu - albanski košarkaš provocirao Raduljicu! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.09.2024

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mogu samo da ga mrze.

KOSOVO JE SRBIJA: Skandal na terenu - albanski košarkaš provocirao Raduljicu! (VIDEO)

Foto: Asist.online/printscreen

U prvom meču kvalifikacija za FIBA Evrokup, Košarkaški klub Peć predstavnik lažne države Kosovo, doživeo je poraz od grčkog Marusija rezultatom 98:75. Ključnu ulogu u pobedi domaćeg tima imao je Miroslav Raduljica, bivši reprezentativac, koji je postigao devet poena, četiri skoka i dve asistencije za samo 15 minuta provedenih na terenu.

Uoči meča, Raduljica je na društvenim mrežama ostavio komentar "Kosovo je Srbija", što je izazvalo burne reakcije albanskih korisnika Instagrama. Njegovi istaknuti rezultati na terenu, kao i jasna podrška teritorijalnom integritetu Srbije, izazvali su polemike i kontroverze među navijačima.

Posebnu pažnju privukao je nesportski gest mladog albanskog igrača Andija Ahmetija (rođen 2006. godine), koji je odbio da se pozdravi sa Raduljicom. Ahmeti je samo prošao pored srpskog centra i pogledao ga, pokušavajući da ga izazove, ali Raduljica je ostao pribran i nije reagovao na provokaciju rivala.

 

 

Revans meč između ova dva tima zakazan je za četvrtak, 26. septembar, s početkom u 19:30 na Kosovu i Metohiji, a ostaj da se vidi kako će Raduljica biti dočekan u Peći.

Da podsetimo, Miroslav Raduljica ima 36 godina. Igračku karijeru ja započeo u redovima FMP-a, a nakon evropske karijere otisnuo se "preko bare" gde je u najjačoj ligi na planeti nosio opremu Milvokija i Minestote. 

Jedan je od igrača koji je nastupao za oba večita rivala, Partizan i Crvenu zvezdu, ali je daleko veći košarkaški rtag ostavio u crno-belom dresu. Početkom septembra prethodne 2023. godine napustio je Mali Kalemegdan i postao član grčkog MArusija.

Dres sa nacionalnim grbom Raduljica je nosio u periodu od 2009. do 2021. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading