DA JE AVRAMOVIĆ IGRAO VIŠE PROTIV AMERA, NASTAO BI HAOS! CSKA do poslednjeg trenutka strepeo zbog Alekse

Autor:

Sport

27.08.2024

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sreću za Moskovljane, nije stigla adekvatna ponuda iz NBA

DA JE AVRAMOVIĆ IGRAO VIŠE PROTIV AMERA, NASTAO BI HAOS! CSKA do poslednjeg trenutka strepeo zbog Alekse

Foto: Starsport

Aleksa Avramović je bio hit Svetskog prvenstva kada je izrastao u heroja nacije, a u istom ritmu nastavio je i ovog leta. Odigrao je strašne Olimpijske igre, opet je "džepario" protivnike i svojom neverovatnom energijom dizao ekipu, čime je naterao ceo svet da se zapita - kako ne igra na nekom višem nivou?

To je umalo potpuno poremetilo planove čelnika CSKA sa kojim je Aleksa po odlasku iz Partizana sklopio dogovor da postoji opcija da, ukoliko stigne neka ponuda iz NBA posle Pariza, igrač može da je iskoristi. Međutim, na svu sreću "armejaca", Avramović će naredne sezone igrati u Moskvi, a o tome je pričao i prvi čovek kluba Andrej Vatutin.

- Kad postoji čak i teoretska mogućnost, ne može se bez straha. Ko zna, da je Aleksa imao više vremena na terenu u poslednjoj četvrtini meča sa SAD, potpisao bi za neki klub u NBA. Naravno, imali smo spisak kandidata da zamenimo Aleksu, ali interno, tokom čitavog perioda odlazaka u NBA, verovali smo u najbolji ishod. Siguran sam da ni sam igrač neće zažaliti zbog svog izbora – rekao je Vatutin za “Sport Ekspres”.

Republika

Foto: Profimedia

Aleksa Avramović na OI

Andrej Vatutin se zahvalio srpskim igračima koji su pomogli ovaj transfer.

– Zahvalan sam „našim“ Srbima na laskavim komentarima o našem klubu, posebno Nikoli Milutinovu, koji je dosta komunicirao sa Avramovićem tokom predolimpijskih priprema. Što se tiče pregovora, u jednom trenutku nas je Aleksin agent Miško Ražnatović obavestio o mogućnosti odlaska igrača iz Partizana. Uređivanje svih detalja bilo je prilično lako. Jedina mana je bila NBA opcija na kojoj je agent insistirao, ali smo odlučili da pristanemo na ovaj uslov. Uključujući i to jer bismo bismo zaradili njegovim prelaskom u Ameriku. Samim tim bismo mogli da nađemo skupljeg igrača zauzvrat. Iako, naravno, nisam želeo da menjam talenat za finansije - dodao je prvi čovek CSKA.

Vatutin je govorio i o Teodosiću koji je sa velikim uspehom nastupao u Moskvi, a sada će se vratiti tamo i odigrati turnir sa Zvezdom u sklopu priprema.

– Ako vam kažem, to neće biti iznenađenje. U principu, imamo čega da se sećamo i pričamo i bez poklona. On je čarobnjak. Posebno za one kojima je košarka pre svega igra i spektakl. Možda smo osvojili manje nego što smo mogli, ali i u najtežim trenucima, posle neuspeha, verovao sam da ćemo jednog dana prevazići crni niz i doći na pobedničko postolje Evrolige. Drago mi je što se to dogodilo 2016. godine – zaključio je Vatutin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading