ON JE SRCE I DUŠA SRBIJE! Velike reči FIBA o našem košarkašu!

Autor:

Sport

15.08.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ginuo je za svaku loptu!

ON JE SRCE I DUŠA SRBIJE! Velike reči FIBA o našem košarkašu!

Foto: Starsport

Na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Lilu i Parizu, srpski košarkaš Aleksa Avramović zasenio je mnoge svojim izvanrednim partijama, privlačeći pažnju kako navijača, tako i svetske košarkaške federacije (FIBA). Avramović se istakao svojim defanzivnim veštinama, što ga je dovelo do titule najboljeg defanzivca takmičenja, a FIBA ga je uvrstila na spisak igrača koji su posebno skrenuli pažnju na prestižnom takmičenju.

Foto: Starsport

Aleksa Avramović

Prema saopštenju FIBA, Avramović se istakao svojim izvanrednim performansama na terenu, a posebno se ističe njegov nastup u utakmici za treće mesto protiv Nemačke, gde je postigao 13 poena, uz pet skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte, doprinoseći time osvajanju bronzane medalje za Srbiju.

- Postoji jedan lak način da se opiše sve što Avramović radi. Ako je u tvom timu, ti ga najviše voliš. Ako je u drugom timu, najviše ga mrziš. Avramović je srce i duša Srbije. Izuzetan takmičar, Avramović je imao nešto posebno u sebi za Olimpijske igre, jer je igrao u šestoj brzini čak i tokom pripremnog perioda - započeli su i dodali:

Foto: Profimedia

Aleksa Avramović

- Kad je počela prava stvar, Aleksa - isti igrač koji je šutirao samo 29,5 odsto za tri prošle sezone - nije mogao da promaši, izašao je na "crtu" Stefu Kariju u žestokoj šuterskoj borbi u prvoj četvrtini protiv Sjedinjenih Američkih Država, i na brzinu postigao 15 poena - ističu i nastavljaju:

- Imao je i 13 poena uz pet skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte kako bi Srbiju doveo do bronze u utakmici za treće mesto protiv Nemačke, čime je dokazao da je bio njihov treći najvažniji igrač, posle Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića - poručuje FIBA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading