KAMERUNCI ODLIKOVALI EMBIDA JER IH JE IZDAO?! Izabrao da igra za Ameriku, a u domovini dobio ORDEN!?

Autor:

Sport

15.08.2024

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko li je ovde lud...

KAMERUNCI ODLIKOVALI EMBIDA JER IH JE IZDAO?! Izabrao da igra za Ameriku, a u domovini dobio ORDEN!?

Foto: www.profimedia.rs

Nakon zlatne medalje na Olimpijskim igrama, Džoel Embid je privukao pažnju javnosti ne samo sportskim dostignućima, već i nesportskim ponašanjem, a pre svega izborom nacionalnog tima. Kao rođeni Kamerunac, odlučio se prvobitno za igranje za reprezentaciju Francuske, a potom se ipak predomislio, pa nastupio za selekciju Sjedinjenih Američkih Država, čime je izazvao pravu pometnju i dobio salve uvreda na svoj račun u Parizu.

Nakon osvajanja turnira na Igrama sa selekcijom SAD, Embid se vratio u svoju rodnu Afriku, gde je doživeo još jedan veliki uspeh. Naime, predsednik Kameruna, Pol Bijom, lično je uručio NBA zvezdi "Medalju komandanta Ordena za hrabrost", priznanje rezervisano za Kamerunce koji su dali izuzetne doprinose u različitim oblastima.

Embid je iskazao zahvalnost predsedniku Biji i svima koji su učestvovali u ovom priznanju, ističući veliku čast koju je doživeo. 


Džoel Embid se ističe kao treći sportista rođen u Kamerunu koji je postigao značajan uspeh u NBA ligi, a njegov izbor kao trećeg pika na draftu 2014. godine bio je početak, ispostaviće se, blistave karijere.. Sa sedam plej-of nastupa, titulom MVP NBA lige i brojnim drugim dostignućima, Embid je postao veoma uspešan košarkaš. Ipak, uprkos svim uspesima, on važi za jednog od najvećih "plačljivaca" u istoriji NBA košarke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading