STIGLI SMO DO POLUFINALA EVROPSKOG PRVENSTVA! Svaka čast "orlići"

Autor:

Sport

14.08.2024

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pobede nad Izraelom, Srbija se sada okreće ka polufinalnom meču protiv Francuske.

STIGLI SMO DO POLUFINALA EVROPSKOG PRVENSTVA! Svaka čast "orlići"

Foto: FIBA

Muška košarkaška reprezentacija Srbije uzrasta do 16 godina ostvarila je značajan uspeh plasiravši se u polufinale Evropskog prvenstva na Kritu. U četvrtfinalnom meču, srpski tim je pobedio Izrael rezultatom 65:56, nakon izuzetno uzbudljive utakmice.

Najzaslužniji za pobedu srpskog tima bili su Nikola Karalić i Vuk Danilović, koji su zajedno postigli 32 poena. Karalić je takođe doprineo timskom uspehu sa pet skokova, dok je Danilović imao i 13 poena. Osim njih, važan doprinos ostvarili su i Jovan Bikić sa osam poena, kao i Vukašin Gavranović sa sedam poena i impresivnih 11 skokova.

U ekipi Izraela, najefikasniji igrač bio je Iftah Šalmon sa 12 poena. Oren Truškin je takođe ostvario zapažen učinak sa devet poena i impresivnih 11 skokova, dok je Aviv Aronov zabeležio osam poena, sedam skokova i šest asistencija. Amitaj Azrijel takođe je doprineo sa osam poena i sedam skokova.

Republika

Foto: FIBA

 

 


Nakon pobede nad Izraelom, Srbija se sada okreće ka polufinalnom meču protiv Francuske. Francuska je ostvarila pobedu nad Letonijom rezultatom 66:41 i predstavljaće ozbiljan izazov za naš tim. Meč sa Francuskom zakazan je za petak, a svi ljubitelji košarke s nestrpljenjem iščekuju ovaj susret.

Pored Srbije i Francuske, u drugom polufinalu igraće Grčka i Španija, obe reprezentacije koje su takođe ostvarile značajne uspehe tokom takmičenja. Svi ljubitelji košarke sa nestrpljenjem očekuju razvoj događaja na ovom uzbudljivom turniru.

Ovim uspehom, mladi košarkaši Srbije su još jednom potvrdili svoj talenat i predstavili se kao ozbiljan takmac na evropskoj košarkaškoj sceni. Svi ljubitelji košarke sa nestrpljenjem iščekuju naredne mečeve i nadaju se novim uspesima našeg nacionalnog tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading