POSLE IZGUBLJENE BRONZE OD SRBIJE, NEMCI NAŠLI NOVOG TRENERA! Stiže španski stručnjak!

Autor:

Sport

14.08.2024

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brza reakcija posle ostavke Herberta

POSLE IZGUBLJENE BRONZE OD SRBIJE, NEMCI NAŠLI NOVOG TRENERA! Stiže španski stručnjak!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Srbije osvojili su bronzu na Olimpijskim igrama savladavši Nemačku u borbi za treće mesto. "Panceri" su tako dobili osvetu za to što su nas prošle godine porazili u finalu Svetskog prvenstva na Filipinima.

Sudbina je htela da se ponovo sretnemo odmah sledeće godine, samo što su ovog puta "orlovi" izašli kao pobednici, što je nateralo selektora Gordona Herberta da se povuče sa mesta šefa struka nacionalnog tima.

Nemački Savez je brzo reagovao i, po svemu sudeći, već našao zamenu za prekaljenog stručnjaka.

Republika

Foto: Euroleague.net

Aleks Mumbru

Kako prenosi nekoliko renomiranih sajtova, Aleks Mumbru će postati novi selektor reprezentacije Nemačke. Potpisaće višegodišnji ugovor, a za nekoliko dana bi trebalo očekivati da bude i zvanična promocija.

Mumbru je do skoro bio trener Španije, pre koje je predvodio Bilbao, klub u kom je završio igračku karijeru pre šest godina. Radi se o mladom i perspektivnom treneru, vrlo poznatom svima koji prate evropsku košarku. Ove sezone je više puta ukrštao koplja i sa večitima u Evroligi.

Priliku da debituje na klupi nemačkog nacionalnog tima imaće 22. Novembra kada njegova buduća selekcija igra protiv Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Kako je krenulo, ukoliko se plasira na Evrobasket, možemo očekivati da se vrlo brzo sretnemo i sa njim i produžimo tradiciju igranja na velikim prvenstvima sa Nemcima koja traje dve godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading