NIKOLA ĐURIŠIĆ I CRVENA ZVEZDA, SAGA JE GOTOVA: Republika otkriva, evo gde mladi košarkaš nastavlja karijeru

Autor:

Sport

04.07.2024

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dilema je bila velika, pa ni donošenje odluke nije bilo lako.

NIKOLA ĐURIŠIĆ I CRVENA ZVEZDA, SAGA JE GOTOVA: Republika otkriva, evo gde mladi košarkaš nastavlja karijeru

Foto: Tanjug/AP

Nikola Đurišić novi je biser srpske košarke, a na nedavnom NBA draftu izabran je kao 43. pik i završio je u Atlanti. Momak rođen 2004. imao je danima dilemu gde će nastaviti karijeru, da li u timu sa kapitenom Srbije Bogdanom Bogdanovićem, odnosno verovatno u Razvojnoj ligi, ili da se vrati u Srbiju i tu stasa, a onda da napadne Ameriku.

Kao najbolje rešenje pominjala se Crvena zvezda, a prema tadašnjim saznanjima, sin naše proslavljene odbojkašice Vesne Čitaković Đurišić imao je ozbiljnu ponudu sa Malog Kalemegdana. Koliko ozbiljnu da je dugo razmišljao hoće li "američki san" odložiti za neke zrelije dane, a da umesto toga obuče crveno-beli dres i odraste u AdmiralBet ABA ligi i Evroligi. On je trebalo da stigne u paru zajedno sa Kodijem Milerom Mekintajerom, a sada kada je bek došao na Mali Kalemegdan Republika saznaje iz dobro obaveštenih izvora šta je Đurišićeva konačna odluka.

Prema našim saznanjima, Nikola Đurišić je ipak odlučio da se zahvali čelnicima Zvezde na ukazanoj časti i poverenju, ali je odlučio da ostane u Americi i da proba da se sada dokaže i pokuša da izbori za mesto u timu Atlante. On očigledno računa i na pomoć Bogdanovića, uz čije prisustvo i savete će mu sigurno biti lakše da se aklimatizuje i privikne na ono što NBA liga traži.

Republika

Foto: Starsport

Ništa od Nikole: Trener Sferopulos i košarkaši Zvezde

Da će ovakva odluka uslediti moglo se naslutiti i po njegovim potezima i izjavama, ali čim je toliko dugo čekao da preseče, znači da je Zvezda ipak slovila za ozbiljnu mogućnost. Nikola je čak izabrao broj i nosiće sedmicu.

- Ovde sam danas draftovan u drugoj rundi, ovo je poseban trenutak za mene, trenutak na koji sam čekao ceo život. Neverovatno je, ostvarenje snova, uspeo sam nešto o čemu sam maštao od šeste, sedme godine. Ovo je poseban trenutak - rekao je Đurišić odmah posle drafta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
RV

05.07.2024 07:20

Маштају маштају само маштај. Добро је док се машта