SRBIJA ČETVRTA NA SVETU: Našim košarkašima za dlaku izmakla medalja

Autor:

Sport

03.07.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Našu zemlju na Svetsko prvenstvo u košarci za srednjoškolce u Makau predstavljali gimnazijalci iz Kraljeva.

SRBIJA ČETVRTA NA SVETU: Našim košarkašima za dlaku izmakla medalja

Foto: ISF

U kineskom distriktu Makao završeno je Svetsko prvenstvo u košarci za srednjoškolce, u konkurenciji dečaka i devojčica. Srbija je u konkurenciji dečaka zauzela četvrto mesto od 20 država učesnika.

U borbi za treće mesto od naših momaka bolja je bila Turska. Treba reći da su do polufinala naši dečaci zabeležili čak pet uzastupnih pobeda. Ipak povrede šutera i centra uticale su da u mečevima za medalje ne budemo na najboljem mogućem nivou. Srbiju je predstavljala Gimnazija Kraljevo, koja je pre ovog takmičenja postala prvak Srbije.

Republika

Foto: ISF

Ništa od odličja: Srpski srednjoškolci

Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, u Makau je bio glavni delegat ISF, a posle podele medalja čestitao je našim momcima. Tanasković se ispred Svetske federacije za školski sport obratio svim učesnicima na ceremoniji svečanog zatvaranja.

Srbija je na ovom takmičenju ostarila pobede u grupi protiv Brazila, Grčke, Mongolije i Ugande. U četvrtfinalu smo eliminisali Belgiju. U meču za plasman u finale, od naših momaka bila je bolja Francuska. A Turci su u borbi za treće mesto pobedili Srbiju. Grčka je u finalu savladala Francusku.

Republika

Foto: ISF

Detalj sa meča

U konkurenciji devojaka, poredak prve tri ekipe je sledeći: Kina, Francuska, Novi Zeland.

Na SP nastupa 20 zemalja, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Našu reprezentaciju predvodi profesor trener Vladimir Adamović a u timu su Vukašin Mušikić, Aleksa Drašković, Mirko Vučković, Ognjen Kaličanin, Ognjen Vasić, Vojin Šobotović, Filip Vučković, Ognjen Matović, Vuk Dimitrijević i Vojin Gojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading