MOKA SLAVNIĆ NEUTEŠAN ZBOG SMRTI KUMA KAPIČIĆA: Drhtavim glasom se oprostio od velikog prijatelja

Autor:

Sport

24.06.2024

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tuga za srpsku košarku.

MOKA SLAVNIĆ NEUTEŠAN ZBOG SMRTI KUMA KAPIČIĆA: Drhtavim glasom se oprostio od velikog prijatelja

Foto: ATAImages, ST/Nikola Mutić

U ponedeljak ujutru, sportski svet izgubio je jednog od svojih najvećih protagonista - legendarnog srpskog košarkaša Dragana Kapičića. Rođen 7. avgusta 1948. godine, Kapičić je ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpske košarke, posebno kroz svoj nezaboravni doprinos Crvenoj zvezdi, za koju je nastupao od 1966. do 1975. godine.

Kapičić je tokom svoje karijere u Crvenoj zvezdi postao najbolji strelac u istoriji kluba, a sa njim je osvojio niz prestižnih trofeja. Uz dva osvojena domaća šampionata (1969. i 1972) i tri Kupa (1971, 1973. i 1975), Kapičić je sa Crvenom zvezdom stigao do trijumfa u Kupu pobednika kupova 1974. godine, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji kluba.

U skoro čitavoj njegovoj pustilovini na Malom Kalemegdanu društvo mu je pravio legendarni Zoran Moka Slavnić. Njihovo drugarstvo je kasnije izraslo u nešto mnogo veće pošto su se i okumili, a Moka je za Republiku smogao snage da se drhtavim glasom oprosti od velikog prijatelja i pošalje mu poslednji pozdrav.

Umro mi je veliki drug drug iz Zvezde. Dva puta mi je bio kum u oba braka. Bio mi je i veliki životni drug. Umro je neko ko je dokazao koliki je čovek. Bio je iz poznate imućne porodice revolucionara Jovana Kapičića, ali je uprkos tome želeo uvek da sam sebe obezbedi u životu. Do dan danas sam u kontaktu sa njegovim bratom i ovog puta želim da izrazim najdublje saučešće celoj njegovoj porodici i da kažem da sam uz njih - rekao je Moka tužnim tonom. 

Mi mu se pridružujemo i šaljemo poslednji pozdrav legendi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading