OLIMPIJAKOS PREDAO KRUNU! Slukas i Lesor SKINULI crveno-bele sa TRONA!

Autor:

Sport

14.06.2024

23:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atinjani potvrdili dominaciju i osvojili još jednu titulu ove sezone.

OLIMPIJAKOS PREDAO KRUNU! Slukas i Lesor SKINULI crveno-bele sa TRONA!

Foto: Starsport

Matijas Lesor

U petoj utakmici finala plej-ofa grčke košarkaške lige, Panatinaikos je savladao Olimpijakos rezultatom 87:82 i tako osvojio 40. titulu državnog prvaka.

Ovom pobedom, ekipa Panatinaikosa prekinula je dvogodišnju vladavinu pirejskih crveno-belih u grčkoj košarci i ostvarila neverovatan uspeh nakon što je izgubila prva dva meča finala.

Utakmica je bila puna neizvesnosti i rešena je u poslednjim sekundama, pružajući publici neviđenu dramu. Dupke puna OAKA arena svedočila je triler završnici koja je ostavila sve prisutne bez daha. Serija trojki Petersa i Papanikolaua dovela je do toga da su gosti, koji su bili skoro otpisani, uspeli da se rezultatski primaknu pred kraj utakmice, stvarajući napetu atmosferu do samog kraja.

Republika

Foto: Euroleague.net

Kostas Slukas sa loptom u prodoru

Ključni igrač ovog meča bio je iskusni plejmejker Kostas Slukas, koji je odigrao još jedan čudesan meč. Sa 29 poena, od kojih je čak 25 postigao u prvom poluvremenu za samo 12 minuta i 18 sekundi, Slukas je demonstrirao izuzetno umeće i odlučnost u ovoj važnoj utakmici. Njegova majstorija bila je presudna za povratak Panatinaikosa u igru i konačnu pobedu.

Uz Slukasa, Lesor, Nan i Grent takođe su imali ključni doprinos u ovoj pobedi. Lesor je završio meč sa 15 poena, dok su i Nan i Grent postigli po 13 poena. Njihova mirna igra i odbijanje opasnih napada gostiju bili su od presudnog značaja za konačan trijumf Panatinaikosa.

Kod gostiju, sjajan učinak imao je Nikola Milutinov sa 17 poena i 12 skokova, dok je Alek Peters bio najefikasniji sa 21 poenom, a Papanikolau je postigao 18 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading