ĐURIŠIĆ PUCA OD SAMOPOUZDANJA: Košarkaš Mege uporedio sebe sa NBA zvezdom!

Autor:

Sport

11.06.2024

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đurišić svestan svojih sposobnosti.

ĐURIŠIĆ PUCA OD SAMOPOUZDANJA: Košarkaš Mege uporedio sebe sa NBA zvezdom!

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov

Nikola Đurišić u dresu Mege

Mladi košarkaš Mege, Nikola Đurišić, privukao je pažnju američke javnosti svojim talentom i ambicijama. Na nedavnom treningu sa ekipom Minesote, Đurišić je pokazao svoje umeće i potencijal, ostavljajući utisak na prisutne. Ovaj dvadesetogodišnji centar trenutno se nalazi u Trevizu, gde se takmiči na Eurokampu, okružen vrhunskim evropskim košarkašima.

Đurišić je istakao da je putovanje od Sjedinjenih Američkih Država do Italije, a zatim intenzivni treninzi, izazovno iskustvo kako fizički, tako i mentalno. Ipak, ističe da je ključno biti mentalno jak i istrajan u ostvarivanju svojih ciljeva.

- Sjajan je osećaj. Dobiti pozivnicu da budem ovde sa nekim od najboljih igrača iz Evrope i da se sa njima takmičim - rekao je Đurišić i dodao:

- Umarajuće je. Neću lagati, i fizički i mentalno. Može da te iscrpi, ali moraš da budeš jači od toga. Sve polazi iz glave, samo moraš da budeš mentalno jak i proći ćeš bez problema - naveo je Nikola.

Iako se profesionalno bavi košarkom tek četiri godine, Đurišić je već privukao pažnju NBA timova. Prošle sezone je bio spreman da izađe na draft, ali je zbog zdravstvenih razloga odustao. Sada je spreman za nove izazove i sa nestrpljenjem očekuje dalje treninge sa NBA timovima.

- Prošle godine se nešto dogodilo u Sakramentu. Imao sam zdravstveni problem, ništa ozbiljno, ali ove sezone je sve bilo savršeno. Zahvalan sam što sam imao priliku da dođem ovde i igram dobro. Imam još treninga koje treba da odradim sa NBA timovima. Posle toga, recimo 10 dana pred draft, ću znati da li izlazim - govorio je igrač Mege.

Interesantno je da je Đurišić otkrio poređenje svog stila igre sa NBA igračima. Njegova igra podseća na Džoa Džonsona, dok sam sebe upoređuje sa Entonijem Edvardsom, uz napomenu da je viši i manje atletski razvijen od njega.

- Rekli su mi da igram kao Džo Džonson. Nisam bio ljut na to poređenje, on je veoma dobar igrač. Sviđa mi se. Rekao bih da sam ja viši, manje atletski razvijen Entoni Edvards. Ne u pogledu zakucavanja i svih tih stvari, nego šutiranja trojki i to što obojica umemo da se branimo - jasan Đurišić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading