ŽELJKO OBRADOVIĆ JE ZA MENE NAJBOLJI TRENER SVIH VREMENA! Sferopulos GOSPODSKI o Žocu i pored 8:0

Autor:

Sport

11.06.2024

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

E, ovo je lepo čuti.

ŽELJKO OBRADOVIĆ JE ZA MENE NAJBOLJI TRENER SVIH VREMENA! Sferopulos GOSPODSKI o Žocu i pored 8:0

Foto: Starsport

Željko Obradović i Janis Sferopulos

Iako je od početka 2024. godine Janis Sferopulos iz svih osam međusobnih duela sa Partizanom izašao kao pobednik, Grk je i dalje na zemlji i tvrdi da je najveći trener ikada za njega strateg crno-belih - Željko Obradović.

- Ne gledam brojke. Za mene je Željko najbolji trener svih vremena, jer je to dokazao osvajanjem titula sa različitim timovima, što nije lako osim ako nisi najveći. Neću da nipodaštavam ostale trenere, ali rezultati kažu da je jedan od najboljih. Naše pobede nad Partizanom meni znače više jer se naš tim nosio sa poteškoćama na duži period, u četiri različita takmičenja. Svaki meč je bio poseban, svaki zahteva specijalan pristup, svaka utakmica je derbi i najbitnije je da je tim slavio. Ne zanima me šta se piše i govori, istakao je trener Crvene zvezde.

Potom se osvrnuo i na turbulentnu sezonu na Malom Kalemegdanu koja je na kraju završena tripletom.

Republika

Foto: Kss.rs

Janis Sferopulos i Željko Obradović

- Bila je ovo teška godina, gde smo imali dosta povreda. Najgore je bilo to što tokom cele sezone nikada nismo imali kompletan roster, nikada nisam imao sve igrače na raspolaganju. U finalu domaćeg prvenstva smo imali samo deset igrača. Nismo se dobro snašli u Evroligi, nije nam se dopalo kako smo završili tu. Odatle, tim se posvetio sledećim izazovima. Osvojili smo Kup u februaru na neutralnom mestu, što je bilo važno. Ipak, mislim da je titula Jadranske lige, onakva kakva je došla, sa 3:0, bila vrhunac svih napora ljudi u timu, pre svega igrača. U Srpskoj ligi nam se nije dopalo kako smo završili, želeli smo da završimo na terenu, ali to ne možete uvek da kontrolišete. Godina se završava pozitivno, ali sa velikom empatijom da sledeće godine moramo da budemo mnogo bolji u Evroligi - nastavio je Grk.

Zvezdaše očekuje najzanimljiviji deo godine, ali Sferopulos ističe da se ništa još ne zna o pojačanjima.

- Imali smo neke sastanke oko početka priprema, o trening centru, o turnirima, o obavezama koje imamo, o Superkupu i svemu tome. Što se tiče transfera, čula su se mnoga imena, ali još ništa nije urađeno. Ima igrača koji još igraju sezonu i mi to poštujemo. Kada završe sa svojim takmičarskim obavezama, razgovaraćemo sa njima. Naravno da imamo veće ciljeve za Evroligu, želimo da napravimo jači tim nego prošle godine da budemo što konkurentniji i da se plasiramo u plej-of. To je napor koji svi želimo da uložimo, počev od predsednika, administracije i Upravnog odbora. Svi ćemo pokušati da stvorimo mnogo konkurentniji tim - završio je Sferopulos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading