OČAJNE VESTI IZ SAD! Topić PROPUŠTA celu narednu SEZONU?!

Autor:

Sport

07.06.2024

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povreda u finalu AdmiralBet ABA lige je učinila svoje.

OČAJNE VESTI IZ SAD! Topić PROPUŠTA celu narednu SEZONU?!

Foto: Starsport

Nikola Topić, mladi košarkaš Crvene zvezde, suočava se sa neizvesnom budućnošću zbog povrede koju je zadobio u finalu AdmiralBet ABA lige protiv Partizana.

Lekarski pregledi su potvrdili da je delimično pokidao ligament kolena, što bi moglo da ga udalji sa terena tokom naredne sezone.

Iako se očekuje da Topić bude visoko pozicioniran na NBA draftu, stručnjaci upozoravaju da bi povreda mogla da utiče na njegovu budućnost na terenu. Prema rečima NBA stručnjaka Džonatana Dživonija, postoji mogućnost da Topić propusti čitavu prvu sezonu u NBA ligi, slično kao što su to učinili neki od prethodnih mladih talenata.

Foto: Instagram/crvenazvezdakk

Topić i Nedović na proslavi Zvezdine titule

- Strahovi NBA timova su se ostvarili kada je na lekarskim pregledima ‘draft kombajnu’ otkriveno da je Topić delimično pokidao medijalni ligament kolena i da će ta povreda morati da bude lečena operacijom. Dužinu oporavka će morati da odrede lekari-specijalisti u SAD, ali ne bi bilo iznenađenje da propusti čitavu prvu sezonu. Na isti način su to prethodnih godina učinili Čet Holmgren, Džoel Embid, Majkl Porter junior i Blejk Grifin na startu svojih karijera u NBA. Činjenica je da je Topić sa samo 18 godina mlađi od čak šest od 24 učesnika ‘Mekdonalds Ol-Amerikan’ utakmice i da je u nekim trenucima bio blizu toga da ga razmatraju za prvog pika drafta. Zbog toga neće mnogo pasti na draftu. San Antonio (osmi pik), Juta (10. pik), Oklahoma Siti (12. pik) i Portland (14. pik) deluju kao potencijalne destinacije, u zavisnosti od lekarskih procena. Samo timovi koji imaju prvih 15 pikova dobiće pristup tim informacijama, tako nalaže novi kolektivni ugovor (CBA) koji je na snazi u NBA - rekao je Dživoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading