ŠOKANTNA IZJAVA ACE PETROVIĆA: ABA ligu treba ugasiti!?

Autor:

Sport

29.05.2024

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski stručnjak jasan.

ŠOKANTNA IZJAVA ACE PETROVIĆA: ABA ligu treba ugasiti!?

Foto: Starsport

Hrvatski trener Aleksandar Aco Petrović nedavno je izneo svoje mišljenje o AdmiralBet ABA ligi i njenom statusu u Evroligi. Petrović je istakao da je liga bez licence za Evroligu bespotrebna, ističući potrebu za većom transparentnošću u procesu odlučivanja o učesnicima ovog prestižnog takmičenja.

- Po završetku još jedne Evrolige, koja se završila sjajnom predstavom Panatinaikosa, mislim da bi ista trebalo da bude transparentnija. Naime, odluke o ekipama, koje nisu nosioci A licence, morale bi da se znaju bar godinu dana ranije. Tako bi znali i za šta se igra ABA liga - rekao je Petrović.

Selektor Brazila je istakao da je neophodno da se odluke o ekipama, koje nisu nosioci A licence, znaju unapred, kako bi se izbegla neizvesnost i omogućila bolja organizacija takmičenja. Smatra da bi nedostatak transparentnosti mogao dovesti do gubitka svrhe ABA lige.

- U slučaju da pobednik ABA lige nema apsolutnu garanciju igranja Evrolige onda tu istu ligu, na moju veliku žalost, treba da privodimo kraju - poručuje Aleksandar Petrović.

U svetlu ovih izjava, posebno je interesantno pratiti borbu klubova poput Partizana, koji se bori za licencu za učešće u Evroligi. Situacija je dodatno začinjena borbom sa klubovima kao što su Albom, Virtusom i Valensijom za željenu licencu, što dodatno naglašava kompleksnost situacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading