U BASKONIJI PRELOMILI! Poznata SUDBINA Duška Ivanovića!

Autor:

Sport

27.05.2024

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Crvene zvezde rastao se sa španskim timom.

U BASKONIJI PRELOMILI! Poznata SUDBINA Duška Ivanovića!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaški klub Baskonija i crnogorski trener Duško Ivanović sporazumno su prekinuli saradnju. Ivanović je u tim iz Vitorije došao u oktobru nakon što je dobio otkaz u Crvenoj zvezdi. Uspeo je da odvede svoj klub do četvrtfinala Evrolige gde su poraženi od vicešampiona Reala. 

U španskoj Endesa ligi je napravio loš rezultat i bio deveti u regularnom delu zbog čega se Baskonija nije plasirala u plej-of. Klub se biranim rečima oprostio od Ivanovića.

- Baskonija se zahvaljuje Dušku Ivanoviću, najvažnijem i nagrađivanom treneru u istoriji kluba, na njegovom profesionalizmu i zalaganju tokom ove sezone i za sve vreme dok je vodio tim kroz istoriju. Trener koji je ostavio nasleđe i uvek će biti deo porodice - navodi se u saopštenju.

Foto: Starsport

Duško Ivanović

Ivanoviću je ovo bio četvrti put da je sedeo na klupi Baskonije. Uprkos mnogim problemima, izborio je plasman u top osam najelitnijeg evropskog ranga, gde su se susreli sa budućim finalistom Real Madridom, bivšim prvakom Evrope. Iako su poraženi od vicešampiona poslednjeg Fajnal fora u Berlinu, Ivanović je postigao zapažene rezultate u evropskom takmičenju, pokazujući svoje trenersko umeće i vođstvo.

Iako je Ivanović postigao zapažen uspeh u Evroligi, njegov tim nije uspeo da ostvari željene rezultate u španskoj ligi. Deveto mesto u regularnom delu takmičenja nije bilo dovoljno za plasman u plej-of, što je rezultiralo prekidom saradnje između trenera i Baskonije.

Klub se zahvalio Ivanoviću na njegovom profesionalizmu i zalaganju tokom sezone, ističući njegov značaj kao najvažnijeg i nagrađivanog trenera u istoriji kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading